NVO Kwaliteitsregister OG

Het register NVO OG heet vanaf 1 januari 2020 het NVO Kwaliteitsregister OG. Het vernieuwde NVO Kwaliteitsregister OG vormt een kwaliteitskeurmerk voor de orthopedagoog-generalist en alle andere partijen in onderwijs en zorg. Het vernieuwde kwaliteitsregister toont aan dat u als OG bijblijft in uw vak door te werken aan verdieping, vakbekwaamheid en persoonlijke ontwikkeling. 

U heeft uw BIG-registratie als orthopedagoog-generalist nodig om te kunnen profiteren van het vernieuwde NVO Kwaliteitsregister OG. Ongeacht in welke sector u werkt en vanuit welke functie of rol.

Met een BIG-registratie controleert de overheid of u bevoegd bent om het beroep van orthopedagoog-generalist uit te oefenen. Het NVO Kwaliteitsregister OG is hét instrument om aantoonbaar te maken dat u vakbekwaam bent en blijft in uw vak. In het NVO Kwaliteitsregister houdt u uw werkervaring, scholing en andere activiteiten overzichtelijk bij. De combinatie van werkervaring, scholing én reflectie maakt dat cliënten erop kunnen vertrouwen dat u juist voor hún zorgvraag de juiste professional bent, dat u in alle opzichten vakbekwaam bent. Bekijk het filmpje hieronder voor meer informatie.

Regel in 2 stappen uw registratie in het BIG en NVO Kwaliteitsregister OG

  1. U kunt zich aanmelden op de website van het BIG-register. Daar vindt u ook meer informatie over de registratie-eisen, registratieduur en registratiekosten: www.bigregister.nl. Lees vooraf ook ‘BIG-registratie aanvragen’.
     
  2. Activeer direct daarna uw registratie in het vernieuwde NVO Kwaliteitsregister OG. Als u zich bij het BIG geregistreerd hebt, kunt u daarna uw BIG-registratienummer OG invoeren in uw PE-online omgeving op de NVO-website. Daarmee activeert u heel eenvoudig uw registratie in het vernieuwde NVO Kwaliteitsregister OG.