NVO Kwaliteitsregister supervisoren orthopedagoog-generalist

Als je je als supervisor registreert bij de NVO, toon je aan dat je scholing hebt gehad in de supervisiemethodiek en beschikt over de benodigde supervisiecompetenties. Op die manier blijft de hoge kwaliteit van supervisie gewaarborgd. 

De belangrijke rol van de NVO supervisor

Supervisie is een begeleidingsvorm in het voortgaande leerproces van de gedragswetenschapper in de pedagogische praktijk. Daarom heeft de supervisor NVO orthopedagoog-generalist een belangrijke rol in het opleidingstraject van een OG-er. Bovendien begeleidt de NVO supervisor master-orthopedagogen bij hun herregistratie en bij het behalen van de basisaantekening diagnostiek.

De supervisor weet hoe hij onderscheid moet maken in zijn rol als ondersteuner van het leerproces en in de rol van beoordelaar.

Alle informatie over het geven en ontvangen van supervisie vind je in de supervisorenbrochure.

Hoe registreren als NVO supervisor

 1. Je bent NVO lid en in het bezit van de registratie NVO orthopedagoog-generalist.
 2. Je beschikt over minimaal 3.000 uur relevante werkervaring, verspreid over de afgelopen 5 jaar op de taakgebieden:
  • Diagnostiek*
  • Behandeling, onderwijs*
  • Onderzoek
  • Beleid

   *Je hebt minimaal 2/3 (2.000 uur) aan diagnostiek en/of behandeling besteed.
 3. Je hebt minimaal 90 uur ervaring opgedaan met begeleiding van professionals met accent op het individuele leerproces (supervisie geven/stagebegeleiding en/of werkbegeleiding).
 4. Je hebt met goed gevolg een geaccrediteerde supervisorenopleiding tot supervisor NVO orthopedagoog-generalist afgerond.

Nog geen lid van de NVO? Meld je dan eerst online aan. Wel lid? Log dan in bij MijnNVO om via PE-Online jouw registratie aan te vragen.

Eens in de 5 jaar herregistratie

Je registreert je elke 5 jaar opnieuw. Op die manier toon je aan dat je jouw orthopedagogische kennis en vaardigheden bijhoudt. Daarnaast moet je op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Je voert de volgende activiteiten op:

 • Geaccrediteerd onderwijs gericht op supervisie en het geven van supervisie
 • Intervisie gericht op supervisie
 • Supervisietrajecten op postmaster niveau

Alle activiteiten die je voor dit dossier opvoert, kunnen ook voor jouw herregistratiedossier NVO orthopedagoog-generalist meetellen.

In PE-online op het ledengedeelte van de NVO website houd je dit dossier bij. Er zijn geen kosten verbonden aan opname in het Kwaliteitsregister NVO supervisor orthopedagoog-generalist.