NVO Kwaliteitsregister supervisoren orthopedagoog-generalist

Als u zich als supervisor registreert bij de NVO, toont u aan dat u scholing heeft gehad in de supervisiemethodiek en beschikt over de benodigde supervisiecompetenties. Op die manier blijft de hoge kwaliteit van supervisie gewaarborgd. Hier leest u meer over het NVO Kwaliteitsregister voor Supervisoren.

De belangrijke rol van de NVO supervisor

Supervisie is een begeleidingsvorm in het voortgaande leerproces van de gedragswetenschapper in de pedagogische praktijk. Daarom heeft u als supervisor NVO orthopedagoog-generalist een belangrijke rol in het opleidingstraject van een OG-er. Bovendien begeleidt de NVO supervisor master-orthopedagogen bij hun herregistratie en bij het behalen van de basisaantekening diagnostiek.

 • U geeft supervisie en richt zich daarbij op het begeleiden van leren
 • U heeft scholing gehad in de supervisiemethodiek
 • U beschikt over supervisiecompetenties

De supervisor weet hoe hij onderscheid moet maken in zijn rol als ondersteuner van het leerproces en in de rol van beoordelaar.

Alle informatie over het geven en ontvangen van supervisie vindt u in de supervisorenbrochure.

Zo registreert u zich als NVO supervisor

 1. U bent NVO lid en in het bezit van de registratie NVO orthopedagoog-generalist.
 2. U beschikt over minimaal 3.000 uur relevante werkervaring, verspreid over de afgelopen 5 jaar op de taakgebieden:
  • Diagnostiek*
  • Behandeling, onderwijs*
  • Onderzoek
  • Beleid

   *U heeft minimaal 2/3 (2.000 uur) aan diagnostiek en/of behandeling besteed.
 3. U heeft minimaal 90 uur ervaring opgedaan met begeleiding van professionals met accent op het individuele leerproces (supervisie geven/stagebegeleiding en/of werkbegeleiding).
 4. U heeft met goed gevolg een geaccrediteerde supervisorenopleiding tot supervisor NVO orthopedagoog-generalist afgerond.

Bent u nog geen lid van de NVO? Meld u zich dan aan. Of log u direct in bij MijnNVO om via PE-Online uw (her)registratie aan te vragen.

Eens in de 5 jaar herregistratie

Als supervisor herregistreert u zich eens in de 5 jaar om uw kennis en vaardigheden bij te houden op het gebied van supervisie bij. Daarnaast blijft u op de hoogte van actuele ontwikkelingen op dit specifieke vakgebied.

U voert de volgende activiteiten op:

 • Geaccrediteerd onderwijs gericht op supervisie en het geven van supervisie
 • Intervisie gericht op supervisie
 • Supervisietrajecten op postmaster niveau

Alle activiteiten die u voor dit dossier opvoert, kunnen ook voor uw herregistratiedossier NVO orthopedagoog-generalist meetellen.

In PE-online op het ledengedeelte van de NVO website houdt u dit dossier bij. Er zijn geen kosten verbonden aan opname in het Kwaliteitsregister NVO supervisor orthopedagoog-generalist.