Waar bent nu naar op zoek?

Kwaliteitsregister NVO orthopedagoog-generalist

Met het kwaliteitsregister orthopedagoog-generalist houdt u uw professionele ontwikkeling bij. De opname in dit kwaliteitsregister van de beroepsgroep is een essentiële aanvulling op uw BIG-registratie.

Waarom registeren als orthopedagoog-generalist bij de NVO?

Op basis van uw diploma orthopedagoog-generalist schrijft u zich in bij het BIG-register. Deze registratie toont aan dat u de vereiste opleiding heeft afgerond en wettelijk bevoegd bent om uw beroep uit te oefenen.

Daarnaast kunt u zich inschrijven in het NVO Kwaliteitsregister. Hiermee toont u aan dat u bijblijft in uw vakgebied door voortdurend te werken aan uw vakbekwaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Dat doet u met intervisie op het gebied van werkervaring, reflectie en bij- en nascholing.

Zo registreert u zich als orthopedagoog-generalist

Met de registratie als orthopedagoog-generalist in het BIG register kunt u zich tevens registreren in het Kwaliteitsregister NVO orthopedagoog-generalist.

Er zijn verschillende OG opleidingen erkend door het ministerie waar u de opleiding kunt volgen.

Aangemeld vóór 1 januari 2020?

Heeft u zich vóór 1 januari 2020 aangemeld voor een opleidingstraject OG? Dan heeft u nog tot en met 31 december 2022 om dit traject af te ronden en uw registratiedossier in te dienen ter beoordeling. Alle eisen kunt u vinden in het Registratiereglement.

Bent u nog geen lid van de NVO? Meld u zich dan aan. Bent u al lid? Log dan direct in bij MijnNVO om via PE-Online uw registratie aan te vragen.

Eens in de 5 jaar herregistratie

Met een 5-jaarlijkse herregistratie wordt u gemotiveerd om uw kennis en vaardigheden bij te houden en op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen binnen uw vakgebied. Met scholing, reflectie en werkervaring ontwikkelt u zich als professional en blijft u vakbekwaam.

Voor een herregistratie gelden de volgende eisen:

  • U heeft minimaal 2.500 uur werkervaring
  • U heeft minimaal 120 punten gehaald voor de deskundigheidsbevordering, waaronder de volgende activiteiten kunnen vallen:
    • Scholingsactiviteiten (verplicht, minimaal 40 punten, waarvan minimaal 20 geaccrediteerd)
    • Intervisie/supervisie (minimaal 40 punten)

Meer weten over de herregistratie voor het kwaliteitsregister orthopedagoog-generalist? Download dan vrijblijvend ons Registratiereglement, waarin alle eisen voor u op een rij zijn gezet. Bekijk de infographic 'Herregistreren doe je zo' of raadpleeg de veelgestelde vragen over (her)registraties voor meer informatie.

Administratiekosten NVO Kwaliteitsregisters

Voor het verwerken en beoordelen van genoemde aanvragen betaalt u administratiekosten. Deze betaalt u via het betaalmenu in PE-online bij het indienen van de aanvraag.

Orthopedagoog-generalist

  • Aanvraag € 35,00
  • Herregistratie/herintreding €100,00