Waar bent nu naar op zoek?

Kwaliteitsregister NVO orthopedagoog-generalist

Met het kwaliteitsregister orthopedagoog-generalist houdt u uw professionele ontwikkeling bij. De opname in dit kwaliteitsregister van de beroepsgroep is een essentiële aanvulling op uw BIG-registratie.

Waarom registeren als orthopedagoog-generalist bij de NVO?

Op basis van uw diploma orthopedagoog-generalist schrijft u zich in bij het BIG-register. Deze registratie toont aan dat u de vereiste opleiding heeft afgerond en wettelijk bevoegd bent om uw beroep uit te oefenen.

Daarnaast kunt u zich inschrijven in het NVO Kwaliteitsregister. Hiermee toont u aan dat u bijblijft in uw vakgebied door voortdurend te werken aan uw vakbekwaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Dat doet u met intervisie op het gebied van werkervaring, reflectie en bij- en nascholing.

Zo registreert u zich als orthopedagoog-generalist

Met de registratie als orthopedagoog-generalist in het BIG register kunt u zich tevens registreren in het Kwaliteitsregister NVO orthopedagoog-generalist.

Aangemeld vóór 1 januari 2020?

Heeft u zich aangemeld vóór 1 januari 2020? Dan kunt u op 2 manieren voldoen aan de gestelde eisen voor registratie:

 1. Door het indienen van een aanvraag tot registratie op basis van een afgeronde geaccrediteerde postmateropleiding OG.
 2. Door het indienen van een aanvraag na het afronden voor een individueel opleidingstraject. U kunt een opleidingstraject volgen als u bij de NVO geregistreerd staat als NVO basis-orthopedagoog. Daarnaast moet u voldoen aan de minimaal gestelde voorwaarden, zoals benoemd in ons Registratiereglement.

Registratie-eisen

Om voor de kwaliteitsregistratie in aanmerking te komen, moet u aan de volgende eisen voldoen:

 • 2.790 uur werkervaring
 • 480 uur postuniversitaire scholingsactiviteiten
 • 90 contacturen supervisie (en casus-reflectieverslagen)
 • 240 uur literatuurstudie en/of praktijkopdrachten

Bent u nog geen lid van de NVO? Meld u zich dan aan. Bent u al lid? Log dan direct in bij MijnNVO om via PE-Online uw registratie aan te vragen.

Geregistreerd bij de NVO vóór 1 januari 2020?

Heeft u zich vóór 1 januari 2020 aangemeld voor een opleidingstraject OG? Dan heeft u nog tot en met 31 december 2022 om dit traject af te ronden en uw registratiedossier in te dienen ter beoordeling.

Eens in de 5 jaar herregistratie

Met een 5-jaarlijkse herregistratie wordt u gemotiveerd om uw kennis en vaardigheden bij te houden en op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen binnen uw vakgebied. Met scholing, reflectie en werkervaring ontwikkelt u zich als professional en blijft u vakbekwaam.

Voor een herregistratie gelden de volgende eisen:

 • U heeft minimaal 2.500 uur werkervaring
 • U heeft minimaal 120 punten gehaald voor de deskundigheidsbevordering, waaronder de volgende activiteiten kunnen vallen:
  • Scholingsactiviteiten (verplicht, minimaal 40 punten, waarvan minimaal 20 geaccrediteerd)
  • Intervisie/supervisie (minimaal 40 punten)

Meer weten over de herregistratie voor het kwaliteitsregister orthopedagoog-generalist? Download dan vrijblijvend ons Registratiereglement, waarin alle eisen voor u op een rij zijn gezet. Bekijk de infographic 'Herregistreren doe je zo' of raadpleeg de veelgestelde vragen over (her)registraties voor meer informatie.