Externe activiteit 11-04-2022 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

NVO/NIP: Webinar serie Complexe scheidingen

Als niemand het wil, maar het tóch gebeurt - Waarom systemen niet werken als ze niet samenwerken.

null

Voor iedereen die in z’n werk met complexe ouderlijke scheidingen te maken heeft – van orthopedagoog tot advocaat en rechter, van mediator tot schuldhulpverlener, van verloskundige tot psycholoog – organiseren NVO en NIP drie webinars. Hierin worden thema’s besproken die in complexe scheidingen van ouders aan de orde zijn: systeemgericht denken en complexiteit, juridische en ethische aspecten en het tijdig inschatten van de mogelijkheden en grenzen van diverse interventies. 

Webinarreeks

Dit webinar is onderdeel van een webinarreeks. De webinars vinden plaats op 24 januari (thema: systeemtheorie: wat is een systeem en wat maakt systemen bijzonder en complex?) 10 maart (thema: juridische en ethische aspecten) en 11 april 2022 (thema: het tijdig en juist inschatten van de mogelijkheden en grenzen van diverse interventies in het gezinssysteem).  Deze webinars vormen de aanloop naar het symposium van NVO/NIP over systeemgericht werken in complexe scheidingen op 22 oktober 2022.

Webinar 3:  donderdag 11 april 2022      

Het derde webinar binnen de serie ‘Complexe scheidingen’ gaat over de conflictdiagnostiek bij scheiding en/of ouderlijke strijd. Deze vorm van diagnostiek meet de interactie tussen twee ouders en het welbevinden van alle gezinsleden en bestaat uit twee-fasen. Als deelnemer word je tijdens deze sessie geïnformeerd over deze fasen en wordt je meegenomen in een preventief juridisch-bio-psycho-sociaal perspectief. Voorts krijg je uitleg van het ‘Classificatiesysteem bij scheiding en/of ouderlijke strijd’ (CSO) met bijbehorende criteria, begrippen en definities. Het CSO maakt een methodische, sociaalwetenschappelijke aanpak mogelijk en omvat onder andere de drie scheidingscategorieën (Harmoniescheiding, Conflictscheiding en Blokkadescheiding).

Het webinar wordt verzorgd door drs. Bela de Vries, psycholoog-NIP, ouder- en gezinsbegeleider bij complexe scheidingen, intercultureel mediator en familiemediator. Aanmelden kan tot 11 april 13:00 uur.

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NVO-leden terug te kijken via https://mijn.nvo.nl/publicaties/webinars en voor NIP-leden via www.psynip.nl/webinars.

Deelnamekosten

NVO/NIP leden €10
Niet leden        €20Locatie:
Online
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd voor Kinder- en Jeugdpsychologen NIP, NVO Orthopedagoog, NVO orthopedagoog-generalist en bij de MfN. De accreditatiepunten worden toegekend wanneer je live bij het gehele webinar aanwezig was en kunnen niet worden toegekend bij het terugkijken van de opname.

Inschrijving niet meer mogelijk
NVO/NIP: Webinar serie Complexe scheidingen
11 april 2022, 18:00 uur - 19:15 uur
NVO/NIP: Webinar serie Complexe scheidingen
11 april 2022, 18:00 uur - 19:15 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid