Carla Schakel

Afbeelding: 22 Carla Schakel

Als lid van de ledenraad wil ik er graag aan meewerken dat de NVO als beroepsvereniging zichtbaar is voor haar leden en in onze maatschappij.
Ik wil dat de NVO goed opkomt voor de belangen van (ortho)pedagogen en onderwijskundigen en dat de NVO zich evenwichtig staande houdt binnen het krachtenveld van maatschappij en politiek.

Ik denk dat ik een bijdrage kan leveren omdat ik al heel jong wist dat ik met kinderen wilde werken. Kinderen fascineren me, ontroeren me en maken me vrolijk. Daarom werk ik al mijn hele arbeidzame leven, in verschillende werkvelden, met kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen.

Ik studeer altijd weer met veel plezier verder, lees veel over ons vak en ben goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Telkens weer ben ik aangenaam verrast hoe mooi ons vak zich ontwikkelt. Graag wil ik mijn passie voor – en mijn kennis over ons vak delen en doorgeven.

Creativiteit loopt als een rode draad door de behandelingsaanpak in mijn praktijk ‘Het Leerhuis’. Met een aantal Beeldende Kunstenaars werk ik momenteel aan een prentenboek voor peuters en kleuters dat over begrippen gaat.

Ik ben lid van de NVO werkgroep Visie op Intervisie. We schrijven een brochure over Intervisie en we ontwikkelen voor de NVO een cursus met Intervisiewerkvormen.