Externe activiteit 22-11-2023 Openbaar

Congres Jonge mensen, groot verdriet - Over rouw, kwetsbaarheid en de veerkracht van jongeren

Medilex biedt leden NVO-leden een speciale korting van 10% op het inschrijfbedrag 

Rouw kan omschreven worden als verdriet om het verlies van iets of iemand waar veel van gehouden werd, zoals een relatie, een vriendschap of een (gezonde) ouder. Rouw heeft vele verschijningsvormen en heeft invloed op het zelfvertrouwen, de identiteitsvorming en het gedrag van de jongeren. 

Hoe signaleert u rouw bij jongeren en hoe is dit anders dan bij volwassenen? Wat heeft een jongere in rouw nodig en hoe kunt u aansluiting vinden én houden? Tijdens deze dag leert u rouw signaleren, erover praten en actie ondernemen wanneer een jongere aanvullende hulp nodig heeft.

Herken rouw bij jongeren en bied ze passende ondersteuning en hulp!

De dood is de enige zekerheid in het leven en toch praten mensen er niet graag over. Zelfs zorgprofessionals die er dagelijks mee te maken hebben vinden dat soms nog lastig. Als je als zorgprofessional vraagt naar verdriet, dan moet er ook vervolg aan gegeven worden. Daar krijgt u deze dag praktische handvatten voor. 

Voor dit congres is het mogelijk om geheel online deel te nemen als u kiest voor verdiepingssessie B "Het terugvinden van veerkracht en geluk". Meer informatie over de prijzen vindt u bij het tabblad 'kosten en korting'. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving.

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd of toegekend o.a. voor: Psychologen en Orthopedagogen - NIP K&J/NVO en Jeugdzorgwerkers - SKJ via NIP K&J/NVO


Locatie:
Hotel Theater Figi
Het Rond 2
3701 HS, Zeist
Bekijk op kaart

Inschrijving niet meer mogelijk
Congres Jonge mensen, groot verdriet - Over rouw, kwetsbaarheid en de veerkracht van jongeren
22 november 2023, 8:00 uur - 15:00 uur , Zeist
Jonge mensen, groot verdriet - Over rouw, kwetsbaarheid en de veerkracht van jongeren
22 november 2023, 8:00 uur - 15:00 uur , Zeist

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid