Artikel 01-06-2022

The Next Generation

De NVO bestaat dit jaar 60 jaar! De professionele deskundigheid bij opvoeding en ontwikkeling staat vanaf de oprichting centraal. Gepassioneerd ontwikkelden (ortho)pedagogen inzichten en aanpakken om veiligheid en ontwikkeling van kinderen, gezinnen en mensen in een afhankelijkheidsrelatie te bevorderen en te bewaken.

null

De vereniging wilde van meet af aan contact tussen leden en de ontwikkeling van de wetenschap van de pedagogiek bevorderen. Dat doet zij nog steeds, zo zijn door inspanningen van alle leden essentiële stappen, zoals de ontwikkeling van de beroepscode, de NVO-Kwaliteitsregisters en het opnemen van de beroepsgroep in diverse wet- en regelgeving tot stand gekomen. Inmiddels kom je (ortho)pedagogen overal en in allerlei rollen en functies tegen; in het onderwijs, de jeugdhulp, de langdurige zorg en de ggz. De (ortho)pedagoog is niet meer weg te denken; ook niet in de komende 60 jaar.

The Next Generation

‘The Next Generation’, is het thema in ons jubileumjaar en ook het thema van het jubileumcongres. We kozen voor dat thema want (ortho)pedagogen:

  • Zetten zich per definitie in voor de volgende generatie
  • Zijn deskundig in vraagstukken die over generaties heengaan
  • Dragen hun kennis graag over aan de volgende generatie pedagogen, onze studentleden en starters
  • Staan open voor en omarmen innovatie> Lees hier het gezamenlijke statement

> Meer informatie en aanmelden jubileumcongres