In de media 17-12-2021

Moet mijn dochter (18) meer ondernemen?

NRC.nl - De dochter is gestopt met haar studie en heeft een tussenjaar waarin ze een dag of twee, drie per week werkt. Moeder denkt ‘laat haar maar even, ze gaat vanzelf weer iets doen’. Maar mijn ex (haar vader) is helemaal klaar met het gehang. 

Wim Meeus (emeritus hoogleraar adolescentie aan de Universiteit van Utrecht) geeft in de NRC onder meer als tip aan moeder en vader om ondanks hun verschillende standpunten tot een gemeenschappelijke wens voor hun dochter te komen. “Als de dochter merkt dat de beide ouders het niet eens zijn, is het waarschijnlijker dat ze haar eigen gang gaat en zich weinig van de ouders aantrekt. De ouders doen er goed aan die gemeenschappelijke mening eerst in overleg met elkaar te bepalen voordat ze die aan hun dochter overbrengen.” 

Ook Loes Keijsers (hoogleraar orthopedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) geeft advies. “Het is een mooi moment voor haar om te gaan exploreren wie en wat ze wil worden. Ouders kunnen daarbij helpen. Er is in deze kwestie geen goed of fout, maar praat er liefst met uw ex-partner over, voor jullie met haar in gesprek gaan. Mochten jullie verschillende standpunten houden, dan kunnen jullie die, met respect voor het standpunt van de ander, aan haar ter overweging meegeven.”

> Naar artikel