Artikel 21-12-2021

Mieke: “Ik zag die arts denken: wie is dat mens nou?”

Orthopedagoog-generalist Mieke van der Horn werkt in een sector die je misschien niet direct associeert met de orthopedagogiek: de ouderenzorg. Dat is ten onrechte, vindt Mieke, want juist in de ouderenzorg kan een orthopedagoog veel toegevoegde waarde hebben.

null

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

“Ik ben opgeleid tot ontwikkelingspsycholoog. Toen ik mijn loopbaan begon in het speciaal onderwijs, ontdekte ik vrij snel dat niet alles wat ik deed resultaat had in de klas. De orthopedagoog die daar werkte keek veel meer naar de context van het kind en bereikte daardoor meer. Die orthopedagogische blik sprak mij enorm aan. Dus toen ik voor de keuze stond om een post-master te gaan doen, heb ik besloten om de opleiding tot orthopedagoog-generalist te gaan volgen. En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van.”

> Lees het hele artikel op Ikkanhet.nl*

*De NVO voert samen met haar leden campagne. En dat is nodig. Want veel leden geven aan dat de NVO-pedagoog en orthopedagoog best wat meer bekendheid kunnen gebruiken. Veel opdrachtgevers, samenwerkingspartners en soms zelfs collega’s weten onvoldoende wat we doen, wat onze aanpak typeert en waarom je een NVO-pedagoog in huis moet halen. De kern van de campagne is een website waarop inspirerende verhalen uit de praktijk, de laatste actualiteiten, boeiende interviews, scherpe opinies en wetenschappelijk nieuws te vinden zijn. En daarnaast een infographic, posters en een animatiefilm.