In de media 14-01-2022

Met alweer een lockdown gooien we de veerkracht van onze jeugd te grabbel

TPO.nl - Orthopedagoog-generalist Lijnie Reijers hield eind december in The Post Online, de Nationale Zorggids en de Nationale Onderwijsgids een krachtig pleidooi om veel meer rekening te houden met jongeren. 

De rek verdwijnt uit de veerkracht van jongeren. “Veerkracht ontwikkelt zich mede dankzij gevoelens van dankbaarheid en verbondenheid. Maar de anderhalvemeterafstandregel draagt daar niet direct aan bij. Jongeren die zich daar niet aan houden en het concrete, fysieke contact met de ander nodig hebben om dat gevoel van verbondenheid te kunnen ervaren, worden scheef aangekeken. Met je vrienden even naar de bios of langs de Mac gaan, is er niet bij. Voor de ontwikkeling van onze kinderen en zeker de pubers zijn al deze aspecten essentieel. 

In de jeugdhulp, jeugd-ggz en het onderwijs zien we dat de rek langzaam uit de veerkracht wegsijpelt. Het gaat niet om nog meer geld in bovengenoemde sectoren pompen, het gaat om het ontwikkelen van een visie op onze jeugd en hoe we dat verankeren in het hele spectrum van beleid van ruimtelijke ontwikkeling, onderwijs, gezondheid tot het klimaat, financiën en de rechten van het kind. We moeten daar binnenkort echt een begin mee maken.”

> Naar artikel