Workshop 17-02-2023 Openbaar

WEP/WIT-bijeenkomst In balans blijven - een handleiding voor zorgprofessionals

Op 17 februari a.s. organiseert het WEP/WIT een bijeenkomst over "In balans blijven - een handleiding voor zorgprofessionals."

Onderzoek door de Wereldgezondheidsraad en TNO laat zien dat steeds meer mensen uit balans raken. Een belangrijke oorzaak ligt in leefstijl en de toename van mentale en fysieke stressoren. Er is onvoldoende herstel en mensen raken het contact met zichzelf en met de natuur kwijt. 

Zorgprofessionals lopen een verhoogd risico om uit balans te raken. Door hun verantwoordelijkheidsgevoel en de druk die op hen gelegd wordt zijn ze snel geneigd om over grenzen te gaan. Hun empathie en behoefte om mensen te helpen zorgt ervoor dat het loslaten van het werk ook lastig kan zijn. Dit leidt tot een paar valkuilen: de valkuil van een verstoorde stress-herstelbalans en de valkuil van energetische verstoring. 

In deze workshop kijken we naar deze valkuilen, waarbij speciale aandacht is voor biofeedback. Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen in beeld gebracht worden, zodat de reactie op stress en het vermogen om te ontspannen zichtbaar wordt. Biofeedback geeft bewustwording van stresssignalen en kan helpen bij het in balans brengen van lichaam en geest. Tot slot kijken we weer wat breder: naar leefstijl, een belangrijke factor om in balans te blijven. Leefstijl gaat niet alleen over slaap, voeding en beweging, maar ook over innerlijke balans, over in verbinding zijn met jezelf en met je omgeving, over het maken van keuzes die bij je passen en over de manier van omgaan met alles wat op je pad komt. Deze elementen zijn vervat in het nieuwe holistische model voor gezonde leefstijl “Mijn Leefstijl Plan”, ontwikkeld door Daniëlle Matto en Erik van den Top. Wil je alvast een kijkje nemen? Op de website www.vitaliteitdoorbalans.nl vind je een informatie over biofeedback en kun je de gratis Mijn Leefstijl Plan vragenlijst invullen.

Daniëlle Matto is GZ-psycholoog met specialisaties in biofeedback, leefstijl, hooggevoeligheid en stresscoaching. Haar praktijk “Kracht door balans” is gevestigd in holistisch centrum Qi in Amersfoort. Meer informatie op www.krachtdoorbalans.nl

Inloop: 9:00u-9:30u
Duur bijeenkomst: 9:30-12:30u


Locatie:
La Vie Meeting Center Utrecht
St. Jacobstraat 61
3511 BP, Utrecht
Bekijk op kaart
Kosten:
NVO-lid: €40.00
Geen lid: €80.00
Meer informatie:
Neem contact op met
Ingeborg van Impelen
Bekijk de website

Inschrijving niet meer mogelijk
WEP/WIT-bijeenkomst In balans blijven - een handleiding voor zorgprofessionals
17 februari 2023, 8:30 uur - 11:30 uur , Utrecht
WEP/WIT Biofeedback
17 februari 2023, 8:30 uur - 11:30 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid