NVO bijeenkomst 10-03-2022 - 29-03-2022 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Webinar tweeluik: Is de statische IQ test achterhaald?


‘De statische intelligentietest is echt niet meer van deze tijd’. Dit betoogden Maartje Radstaake, Stijn Deckers en Anouk van Hoogdalem onlangs in De Pedagoog: ‘Dat ene cijfertje zegt heel weinig over het kind. De IQ-test is zo ingekapseld in ons denken en handelen dat we met z’n allen sterk geneigd zijn om kinderen te definiëren aan de hand van hun IQ-score. Er zal dus iets moeten veranderen om professionals ervan te doordringen dat ze hun focus moeten verleggen van statisch testen naar meer dynamische vormen van assessment’.

In twee webinars lichten Stijn Deckers, Maartje Radstaake en Anouk van Hoogdalem deze uitspraken toe. In het eerste webinar van 10 maart gaan zij in op (recente) wetenschappelijke onderbouwing bij het construct intelligentie en de validiteit van dergelijke testen op individueel niveau. In het tweede webinar van 29 maart gaan ze in op de (toegevoegde) waarde van dynamisch assessment en op de vraag: hoe doe je dat, dynamisch testen?

Het webinar-tweeluik heeft tot doel om meer bewustwording te creëren van de beperkte status van statische intelligentietesten en de focus te verleggen naar meer dynamische vormen van assessment.

Korte informatie over de sprekers in deze webinars:
Msc. Anouk van Hoogdalem
is docent op de Radboud Universiteit bij de opleiding Pedagogische Wetenschappen. Ze geeft onder andere het vak cognitieve ontwikkeling en werkt daarnaast aan haar promotieonderzoek over intelligentie.

Dr. Stijn Deckers is een dag in de week als docent verbonden aan de Radboud Universiteit, de overige dagen is hij manager kwaliteit en innovatie bij Stichting Milo, een zelfstandig behandelcentrum voor ondersteunende communicatie dat zorg verleent aan kinderen en jongeren met communicatief meervoudige beperkingen.

Dr. Maartje Radstaake is naast haar werk als docent orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit ook verbonden aan Stichting Milo, ze werkt er als behandelcoördinator en onderzoeker. Daarnaast is zij voorzitter van ISAAC-NF, dat zich inzet voor de belangen van mensen met een communicatieve beperking.

Belangrijke informatie over aanmelden
Let op, u meldt zich aan voor beide webinars via deze aanmeldlink!
De deelnamelink naar het webinar ontvangt u ongeveer een week voor aanvang van de webinars.
Datum webinar 1: donderdag 10 maart 2022 van 19:30-21:00u
Datum webinar 2: dinsdag 29 maart 2022 van 19:30-21:00u


Kosten:
NVO-lid 10: €10.00
Niet-lid 20: €20.00
Meer informatie:
Neem contact op met
Ingeborg van Impelen
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd. U komt alleen in aanmerking voor accreditatie als u beide webinars volledig heeft gevolgd!

Inschrijven nog niet mogelijk
Webinar tweeluik: Is de statische IQ test achterhaald?
10 maart 2022, 18:30 uur - 29 maart 2022, 19:00 uur
Webinar IQ testen
10 maart 2022 - 29 maart 2022, 18:30 uur - 19:00 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid