Externe activiteit 14-04-2022 Openbaar

Webinar Gezin en gehechtheid in tijden van stress

Wat zijn de effecten van stress op hechting van kinderen in een gezin? Wat gebeurt er wanneer stress en trauma deze gehechtheidsrelatie onder druk zetten? Wat vraagt dit van ouders? Wat kan je doen of niet doen? Hoe ga je om met je eigen stress als ouders en hoe ga je om met stress van je kind? Wat weten we uit neurobiologisch onderzoek en wat kunnen we daarvan meenemen in het leven van alledag? Aan de hand van het werk van Dan Hughes, de grondlegger van Dyadic Developmental Psychotherapy, beantwoordt therapeute Anneke Vinke al dit soort vragen.

Anneke Vinke bespreekt de basisprincipes Speelsheid, Acceptatie, Nieuwsgierigheid en Empathie. Aan de hand van voorbeelden en kleine oefeningetjes onderzoekt ze zo samen met de toehoorders hoe ouders en kinderen met elkaar in contact kunnen blijven en hoe gehechtheid als bron gebruikt kan worden om stressvolle gebeurtenissen het hoofd te bieden. In pleeg-en adoptiegezinnen en in gezinshuizen kan stress een extra zware wissel trekken op gehechtheidsrelaties, de achtergrond hiervan maar ook praktische manieren om dit te hanteren worden in het webinar besproken.

Het webinar wordt gegeven door dr. Anneke Vinke, GZ-psychologe en Orthopedagoge, gespecialiseerd in gehechtheid, adoptie, pleegzorg en trauma. 


Locatie:
Online

Inschrijven nog niet mogelijk
Webinar Gezin en gehechtheid in tijden van stress
14 april 2022, 11:00 uur - 14:15 uur
Webinar Gezin en gehechtheid in tijden van stress
14 april 2022, 11:00 uur - 14:15 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid