Externe activiteit 06-10-2022 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

VKJP Jubileumcongres: Hoop en Veerkracht

De VKJP bestaat 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal die de Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie graag viert met een jubileumcongres, op 6 oktober in Amersfoort.

Twee jaar lang heeft de pandemie ons dagelijks leven en dat van onze kinderen en jeugdigen flink ontregeld. Maar ook andere (stille) rampen in de wereld raken ons allen, zoals oorlogen en klimaatverandering. Het is soms zoeken naar lichtpuntjes, de veerkracht en de hoop in het leven.

De organisatoren van het congres kozen het thema Hoop en Veerkracht en brachten sprekers bijeen die wetenschap en praktijk met elkaar kunnen verbinden, ieder vanuit een andere invalshoek. “Wij gaan ervan uit dat deze sprekers ons inspireren en ons zelf, onze cliënten en onze collega's weer moed en hoop geven”, zo laat VKJP’s jubileumteam weten.

Dagvoorzitter is Merlijn van Eijk (Meander, Amersfoort) en VKJP-bestuursvoorzitter Dorine Everts is de openingsspreker. Dan volgt Robert Vermeiren (Universiteit Leiden) met een lezing over kwetsbaarheid. Manu Keirses (KU Leuven) invalshoek is verlies en verdriet, terwijl Edith Raap samen met Katie-Lee Weille de ouderschapsbeleving als vertrekpunt nemen. Puck van Groningen (zelfstandig psycholoog en auteur) bekijkt veerkracht door middel van zelfregulatie en biedt een actieve workshop aan. De slotspreker is Indra Bimmel (systeemtherapeut) over veerkracht in het ‘systeem’: de familie en omgeving van het gezin.


Locatie:
ICOONtheater
Leeghwater 1-3
3825 MR, Amersfoort
Bekijk op kaart
Meer informatie:
Bekijk de website
Accreditatie:
Accreditatie is aangevraagd bij: de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP); het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP); de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO); de Nederlands Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG); de Vereniging EMDR Nederland (VEN); de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt). Voor VKJP-supervisoren wordt dit congres geaccrediteerd als één activiteit.

Inschrijving niet meer mogelijk
VKJP Jubileumcongres: Hoop en Veerkracht
6 oktober 2022, 7:30 uur - 14:45 uur , Amersfoort
VKJP Jubileumcongres: Hoop en Veerkracht
6 oktober 2022, 7:30 uur - 14:45 uur , Amersfoort

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid