Externe activiteit 28-05-2024 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Fortior studiedag: De kracht van verbinding om geweld te voorkomen

Het onderliggende denkkader van deze studiedag is Gentle Teaching. Dit denkkader biedt een alternatief voor traditionele denkwijzen en werkmethodes die doorgaans gericht zijn op beheersbaarheid en gedragswijziging. Gentle Teaching focust volledig op de verbinding tussen cliënt en hulpverlener. De hulpverlener gebruikt de relatie als instrument om aan kwaliteitsvolle hulpverlening te doen.

Vanuit de psychologie van de onderlinge afhankelijkheid reikt Karel De Corte je begrippen aan die jouw hulpverleningsrelatie verrijken en verdiepen. Zo krijg je meer handvatten die je uiteindelijk een nog betere hulpverlener maken. Hierbij krijg je de visie en het bijhorende gereedschap aangeboden om naast de goede (ver)zorg(ing) een hechte relatie op te bouwen met jouw cliënt. Via deze, weliswaar trage weg van de verbinding kun je fundamentele en duurzame resultaten bereiken om de levenskwaliteit van jouw cliënten te verhogen.

Op deze studiedag worden geen kant en klare recepten aangereikt, maar wel tools en handvatten waarmee je in verbinding de negatieve spiraal kunt doorbreken.


Locatie:
De studiedag vindt plaats in Utrecht
Accreditatie:
Accreditatie is toegekend door: accreditatiebureau NIP K&J / NVO OG: herregistratie: 6 punten en Opleiding-behandeling: 3 punten. Deze accreditatie wordt overgenomen door SKJ.

Inschrijving niet meer mogelijk
Fortior studiedag: De kracht van verbinding om geweld te voorkomen
28 mei 2024, 7:30 uur - 14:15 uur
Studiedag: De kracht van verbinding om geweld te voorkomen
28 mei 2024, 7:30 uur - 14:15 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid