Externe activiteit 15-03-2024 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Studiedag Schaal voor Emotionele Ontwikkeling: theorie en praktijk

De Schaal voor Emotionele Ontwikkeling – Revised² (SEO-R²) is een onmisbaar instrument voor diagnostische doeleinden en voor assessment in het kader van beeldvorming en ondersteuning bij mensen met een verstandelijke beperking. Als er naast de verstandelijke beperking ook nog sprake is van gedragsproblemen of een psychiatrische stoornis, dan helpt de SEO-R² het gedrag van de persoon beter te begrijpen. De omgeving kan daardoor beter worden afgestemd op de basale behoeften van de persoon.

De SEO-R2 vormt de basis voor het SEO-R2 Kleurenprofiel Revised. Deze werkvorm bevat kaartjes met kleuren, illustraties en vragen. Hierdoor worden de deelnemers actiever betrokken. In Nederland wordt het kleurenprofiel gebruikt als discussie instrument in teams bij de beeldvorming van cliënten met een verstandelijke beperking.  Eind 2017 kwam ook de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling – Verkort (SEO-V).

Op deze inleidende studiedag wordt de theorie achter de genoemde schalen toegelicht. In de middag zijn er twee praktische workshops over het werken met de SEO-R² en het SEO-R2 Kleurenprofiel.


Locatie:
Vergadercentrum Vredenburg
Vredenburg 19
3511 BB, Utrecht
Bekijk op kaart
Accreditatie:
Accreditatie is toegekend door: Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG) (geldt ook voor SKJ) voor het volgend aantal punten: Herregistratie: 6 punten en Opleiding – diagnostiek: 3 punten

Nu inschrijven
Studiedag Schaal voor Emotionele Ontwikkeling: theorie en praktijk
15 maart 2024, 8:30 uur - 15:45 uur , Utrecht
Schaal voor Emotionele Ontwikkeling: theorie en praktijk
15 maart 2024, 8:30 uur - 15:45 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid