Externe activiteit 30-05-2024 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Medilex: Congres Overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren - Oorzaak en behandeling

Medilex biedt leden NVO-leden een speciale korting van 10% op het inschrijfbedrag 

Overgewicht en obesitas bij kinderen is een toenemend probleem. Naar verwachting dragen de coronamaatregelen van de afgelopen jaren hier negatief aan bij. Ruim 14 procent van alle kinderen is te zwaar, waardoor zij een verhoogde kans hebben op fysieke en psychosociale gezondheidsproblemen.

De nadelige lichamelijke en mentale gevolgen dragen bij aan een verminderde kwaliteit van leven. Het aanleren en motiveren van gezonde leefstijlgewoonten op jonge leeftijd is de beste strategie in de strijd tegen overgewicht op latere leeftijd.

Maar welke methodieken werken nu echt? Hoe betrek je de ouders bij de behandeling? Hoe zitten de mechanismen die overgewicht in de hand werken in elkaar en wat is de psychologie daarachter?

Vroegtijdige interventie bij (dreigend) overgewicht bij kinderen is van groot belang! Herken de signalen en bied de juiste ondersteuning.

Leer meer van experts uit verschillende vakgebieden over de complexiteit van overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren.


Locatie:
NH Hotel
Stationsstraat 75
3811 MH, Amersfoort
Bekijk op kaart
Accreditatie:
Voor deze cursus is accreditatie toegekend o.a. voor: Psychologen en Orthopedagogen - NIP K&J/NVO (6 punten), Jeugdzorgwerkers - SKJ via NIP K&J/NVO (6 punten)

Inschrijving niet meer mogelijk
Medilex: Congres Overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren - Oorzaak en behandeling
30 mei 2024, 7:00 uur - 14:15 uur , Amersfoort
Overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren - Oorzaak en behandeling
30 mei 2024, 7:00 uur - 14:15 uur , Amersfoort

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid