Externe activiteit 01-10-2024 Openbaar

11Congressen: Online-workshop Sociale communicatie bij kinderen met autisme - JASPER in de praktijk

Vroege sociaal-communicatieve vaardigheden, zoals sociale betrokkenheid, spel en joint attention zijn belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Kinderen met autisme hebben vaak moeilijkheden met deze vaardigheden. Naturalistische gedragsinterventies hebben als doel deze vaardigheden te stimuleren tijdens natuurlijke interacties van kinderen met autisme met hun omgeving.

JASPER is een naturalistische gedragsinterventie, waarvan de effectiviteit uitgebreid is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Naast sociale communicatie, wordt er ook aandacht besteed aan emotie- en gedragsregulatie, zodat kinderen meer open staan om te leren. 

In de workshop op 1 oktober 2024 worden de verschillende technieken van JASPER aan de hand van videofragmenten toegelicht.

Op een interactieve manier wordt geoefend hoe je doelen kan stellen, functies van gedrag kan inschatten, spel kan uitbreiden en de communicatie kan stimuleren.

Accreditatie wordt aangevraagd voor kinder- en jeugdpsychologen (NIP) en orthopedagogen (NVO). Jeugdprofessionals kunnen vanwege de accreditatie bij NVO/NIP hun deelname ook opvoeren bij de SKJ.


Locatie:
Online

Nu inschrijven
11Congressen: Online-workshop Sociale communicatie bij kinderen met autisme - JASPER in de praktijk
1 oktober 2024, 13:15 uur - 16:30 uur
Online-workshop Sociale communicatie bij kinderen met autisme
1 oktober 2024, 13:15 uur - 16:30 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid