Externe activiteit 05-07-2021 Openbaar

Online webinar over functiewaardering (FWG)

Als orthopedagoog moet je op een juiste en eerlijke manier gewaardeerd en beloond worden voor je werkzaamheden, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Maar hoe zit het nu precies met de waardering van functies in het FWG-systeem? Wat voor impact heeft functiewaardering op het salaris? En wat te doen als je het niet eens bent met de salarisschaal waarin jij bent ingedeeld? Tijdens het FBZ-webinar op 5 juli krijg je antwoord op deze en andere vragen. Deelname is gratis voor NVO-leden.

Functiewaardering (FWG) is geen alledaags onderwerp. De materie is vrij ingewikkeld, en tijdens een traject lopen werknemers vaak tegen allerlei vragen aan. FWG staat in de top 3 van meest voorkomende vragen bij FBZ Rechtshulp. Genoeg stof dus voor een interactief webinar over dit onderwerp. Daarom organiseert vakbond FBZ op maandagavond 5 juli van 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur een webinar over FWG. Omdat u lid bent van NVO kunt u gratis deelnemen. Uiteraard staat FBZ Rechtshulp ook klaar voor alle leden van NVO die werken in dienstverband.

Wat staat er op het programma?
Tijdens het webinar praat Maaike Langerak, onderhandelaar bij FBZ en FWG-deskundige u bij over deze systematiek van functiewaardering. Vervolgens gaan arbeidsjuristen in op enkele praktijkvoorbeelden. Wat kun je doen als je het niet eens bent met de opgestelde functiebeschrijving of hoe de instelling de functie heeft ingedeeld? Waar moet je op letten en wat doe je juist wel en niet? Wanneer trek je aan de bel en wat kan FBZ Rechtshulp voor jou betekenen? Tijdens het webinar komen praktijkvoorbeelden aan de orde en kunnen de deelnemers vragen stellen aan de juristen of vertellen over hun eigen ervaring. Als zich mogelijk nieuwe casussen voordoen, dan kunnen deze zo nodig na het webinar door de arbeidsjuristen in behandeling worden genomen.

Voor wie?
Dit webinar is relevant voor werknemers die vallen onder de Cao Ziekenhuizen, Cao GGZ, Cao Gehandicaptenzorg, Cao VVT, Cao Kraamzorg (geboortezorg) en de Cao Ambulancezorg. Deze sectoren gebruiken het FWG-systeem.
NB: Tijdens het webinar zoomen we niet in op functiewaarderingssystemen in andere sectoren, omdat de systemen en materie niet met elkaar te vergelijken zijn.

Praktische info
U ontvangt uiterlijk één dag van tevoren een ZOOM-link in uw mailbox. Het webinar is te volgen via computer, tablet of mobiele telefoon. Camera en microfoon zijn niet nodig. Via de q&a kunt u tijdens het webinar anoniem vragen stellen of reageren op polls. 


Locatie:
Online via Zoom

Inschrijven nog niet mogelijk
Online webinar over functiewaardering (FWG)
5 juli 2021, 18:00 uur - 19:30 uur
Online webinar over functiewaardering (FWG)
5 juli 2021, 18:00 uur - 19:30 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid