Externe activiteit 07-11-2024 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

CCD: Online Training SCID-5 JUNIOR

In januari 2021 is de SCID-5 Junior verschenen, onder redactie van Caroline Braet, Laura Wante, Jeffrey Roelofs en Susan Bögels, bij Boom uitgevers Amsterdam. De SCID-5 Junior is een semigestructureerd klinisch interview dat als doel heeft om DSM-5 stoornissen betrouwbaar te diagnosticeren bij kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar. Het betreft een grondige revisie en uitbreiding van de KID-SCID (1997). 

Wereldwijd lijdt 10 tot 20% van de kinderen en adolescenten aan een psychische stoornis. Om deze groep kinderen en jongeren tijdig op te merken, te ondersteunen en te voorzien van een kwalitatieve behandeling is een goede diagnostiek noodzakelijk. Bovendien is een goede diagnostiek ook een must voor wetenschappelijk onderzoek naar onderliggende mechanismen. De gouden standaard voor het diagnosticeren van psychische problemen is het afnemen van een klinische interview bij meerdere informanten.

Eerder gaf Boom de SCID-5 S en SCID-5 P uit voor volwassenen; SCID-5 Junior is de variant voor kinderen.

Cure & Care Development organiseert een training over het gebruik van de SCID-5 Junior; over de inhoud en instructies hoe er mee te werken. De theoretische inleiding van de cursus is vooraf opgenomen en betreft een PowerPoint presentatie met spraak (mp4 bestand). Deze duurt ca. 2,5 uur. Van de deelnemers aan de ONLINE cursusdag, bestaande uit een halve dag, wordt verwacht dat zij deze video vooraf hebben bekeken. Wij raden aan om de SCID-5 Junior handleiding bij de hand te hebben tijdens de online cursusdag.


Locatie:
Online
Accreditatie:
Accreditatie is o.a. toegekend door: NIP K&J/NVO (OG) en SKJ psychologen en orthopedagogen

Nu inschrijven
CCD: Online Training SCID-5 JUNIOR
7 november 2024, 12:30 uur - 16:00 uur
Online Training SCID-5 JUNIOR
7 november 2024, 12:30 uur - 16:00 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid