Externe activiteit 08-03-2024 Openbaar

NVRG-congres 2024 Inclusion & Fusion

Op 8 maart a.s. organiseert de NVRG haar jaarlijkse congres met het thema ‘Inclusion & Fusion’. Tijdens het congres is speciale aandacht voor culturele diversiteit, migratieachtergronden en gendervariatie en worden verschillende therapeutische benadering samengebracht. Hoofdsprekers zijn onder meer boegbeeld van de etnopsychiatrie  Marie Rose Moro, omdenker in de GGZ Jim van os en voorzitter van het Kennis- en zorgcentrum voor genderdysforie Annelijn Wensing-Kruger.

null

Het NVRG-congres staat in het teken van diversiteit en inclusie in de therapeutische praktijk. Het congres brengt experts samen om te verkennen hoe verschillende therapeutische benaderingen zich tot elkaar verhouden en waar de kaders liggen. Het wordt een grensverkennend en grensverleggend evenement met speciale aandacht voor culturele diversiteit, migratieachtergronden en gendervariatie.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het congres vinden maar liefst vijf lezingen plaats met uiteenlopende onderwerpen binnen het thema 'Inclusion & Fusion'. De lezingen worden verzorgd door Fariba Rhmaty, Marie Rose Moro, Jim van Os, Annelijn Wensing-Kruger en Ellen Grootoonk. Deze bevlogen sprekers zullen onder andere ingaan op de ontwikkeling van de transculturele therapie, transities in de genderzorg en diversificatie binnen het zorglandschap. Ze zullen de kaders  van (systeem)therapie verkennen en de mogelijkheden van fusion met andere therapieën bespreken. 

Naast lezingen zijn er vele interactieve workshops, waarbij praktische tools en technieken worden geboden om effectief te werken met diverse cliëntenpopulaties. Altijd al nieuwsgierig geweest naar niet voor de hand liggende of zelfs controversiële therapieën? Op 8 maart heb je de mogelijkheid deze therapievormen te verkennen. 

Het NVRG-congres heeft als doel collega's en experts uit verschillende therapeutische disciplines samen te brengen: psychotherapeuten, psychiaters, pedagogen, seksuologen, systeemtherapeuten en andere hulpverleners. Tijdens inclusieve netwerksessies is er ruimte voor het delen van ervaringen, inzichten en best practices met betrekking tot culturele, migratie- en genderdiversiteit.

Accreditatie NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG) in aanvraag


Locatie:
Beatrixgebouw Utrecht

Inschrijving niet meer mogelijk
NVRG-congres 2024 Inclusion & Fusion
8 maart 2024, 7:45 uur - 17:00 uur
NVRG-congres 2024 Inclusion & Fusion
8 maart 2024, 7:45 uur - 17:00 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid