Externe activiteit 09-02-2023 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

NIP Symposium: Evidence based psychotrauma behandelingen – dilemma’s en discussies

De werkgroep Psychotrauma van de NIP sectie GGZ heeft opnieuw een interessant programma samengesteld voor het jaarlijkse symposium Psychotrauma. Dit jaar staan de dilemma’s en discussies binnen evidence based psychotrauma behandelingen centraal. O.a. Suzy Matthijssen, Maartje Schoorl en Yvonne Merkies praten je bij.

Keynotes

Enhancing trauma treatment – Over nieuwigheden en ontwikkelingen in traumabehandeling

In deze keynote brengt dr. Suzy Matthijssen ons up to date van de laatste ontwikkelingen op het gebied van traumabehandelingen. Zijn er aanpassingen in interventies of nieuwe interventies waar we onze ogen voor open moeten houden? En zijn er wellicht dingen die we misschien beter niet meer kunnen doen? Suzy zal ons vertellen hoe traumabehandelingen zoveel mogelijk geoptimaliseerd kunnen worden met praktische informatie gebaseerd op wetenschappelijke kennis.

Door Dr. Suzy Matthijssen, Inhoudelijk leidinggevende Altrecht Academisch Angstcentrum & Hoofd onderzoek Angst, Dwang & Trauma & Vicevoorzitter EMDR vereniging Nederland

Stabiliseren bij traumabehandeling?!
Beyond stabiliseren; vooruitgang in de zorg van patienten met psychotrauma

De afgelopen jaren zijn de resultaten van onderzoek naar behandeling van psychotrauma hoopgevend: ook bij complexe klachten is behandeling mogelijk en zinvol. Wat zijn dan de voorwaarden voor deze behandelingen, en weten we al voor wie welke vorm van behandeling werkt?

Door Prof. Dr. Maartje Schoorl, klinisch psycholoog, afdeling klinisch psychologie LUBEC Universiteit Leiden, Hoofdopleider GZ en KP V&O Leiden/Rotterdam, Voorzitter Landelijke Opleidingsraad Psychologische BIG beroepen

Samenhang PTSS en seksuele klachten

In deze keynote geeft Yvonne Merkies een overzicht van wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van de samenhang tussen PTSS en seksuele klachten, en wat voor interventies je daarop kan doen.

Yvonne Merkies is sinds 2018 werkzaam als klinisch psycholoog/manager behandelzaken bij Sinai centrum, een centrum gespecialiseerd in het behandelen van ptss. Hiervoor heeft ze jarenlang gewerkt bij ggz-Delfland als klinisch psycholoog/ manager behandelzaken voor diverse afdelingen. Ze is supervisor VGCT en supervisor VEN. Ze geeft les aan de RINO en Cure&Care in seksuologie, cgt algemeen en een vervolgcursus cgt PTSS (diagnostiek, imaginaire exposure& imaginaire rescripting). Daarnaast zit Yvonne in de redactie voor het boek seksuele disfuncties.

Workshops

Je kunt deze middag twee verschillende workshops volgen. Maak bij de aanmelding voor het symposium een keuze voor een workshop ronde 1 en een workshop ronde 2.

NVO leden kunnen deelnemen tegen een kortingstarief!


Locatie:
Social Impact Factory
Vredenburg 40
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd voor herregistratie KP/KNP, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP, Orthopedagoog Generalist, Arbeid & Gezondheidspsycholoog NIP, Eerstelijnspsycholoog NIP

Inschrijving niet meer mogelijk
NIP Symposium: Evidence based psychotrauma behandelingen – dilemma’s en discussies
9 februari 2023, 11:30 uur - 16:15 uur , Utrecht
NIP Symposium: Evidence based psychotrauma behandelingen – dilemma’s en discussies
9 februari 2023, 11:30 uur - 16:15 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid