Externe activiteit 10-11-2023 Openbaar

NIP/NVO symposium: Complexe scheiding? Zorg dat je het vóór bent!

‘’Verdiepend symposium over de behandeling van scheidende ouders waar strijd op de loer ligt’’

Als partnerschap overgaat in scheiding, kunnen ouders elkaars tegenstander worden. In dit verdiepend symposium wordt ingezet op het kunnen vasthouden van de ouderrol in de ontwikkeling naar een nieuw gezinssysteem, het betrekken van de visie van het kind hierbij en het vermijden van hoog oplopende conflicten. 

Als sprekers zijn deskundigen uitgenodigd op het gebied van (soms verborgen) emotionele gevolgen van het uiteenvallen van het gezinssysteem, en hoe emotiegerichte behandelingen zoals bijvoorbeeld EFT en Geweldloze Communicatie als visie en methodiek kunnen worden ingezet bij (dreigende) conflicten. Wat zijn de emoties die onbewust zijn of verzwegen worden, waar ga je op in, en waarop juist niet, hoe blijf je meerzijdig betrokken en benut je juist de meerstemmigheid in de arena?

Alle sprekers richten zich op wat de kinderen én ouders nodig hebben om de overgang naar de nieuwe situatie zo constructief mogelijk te kunnen maken, waarbij een gezinsdynamisch perspectief leidend is en het respecteren en hanteren van complexiteit de uitdaging is.

Sprekers en workshopgevers belichten de processen die bij strijdende ouders te vinden zijn en hoe die aan te pakken. Ontdemoniseren; de aanpak van hardnekkige overtuigingen; van toernooimodel naar overlegmodel; de invloed van schaamte en schuldgevoelens; verdieping in de gezinsdynamische processen; het risico van parentificatie… Het is een greep uit het veelzijdige programma.

Het programma is interessant voor psychologen en pedagogen die vertrouwd zijn met de scheidingspraktijk, familiemediators, ggz-behandelaren en gedragswetenschappers. Ook beleidsmakers en juristen worden uitgenodigd. Kinderen en ouders hebben hulpverleners nodig die hen hoogwaardige kwaliteit én maatwerk bieden. Wij geven met dit symposium beleidsmakers en juristen de gelegenheid kennis te maken met de hulpverlenerspraktijk.  


Locatie:
Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
3581 XW, Veenendaal
Bekijk op kaart

Inschrijving niet meer mogelijk
NIP/NVO symposium: Complexe scheiding? Zorg dat je het vóór bent!
10 november 2023, 8:30 uur - 16:00 uur , Veenendaal
NIP/NVO symposium: Complexe scheiding? Zorg dat je het vóór bent!
10 november 2023, 8:30 uur - 16:00 uur , Veenendaal

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid