Workshop 03-10-2024 Openbaar

Workshop Traumasensitieve kickboks-therapie

De populariteit van (kick)boksen groeit aanzienlijk, zowel onder mensen die op zoek zijn naar mentale ondersteuning als bij hulpverleners. Wanneer dit op maat wordt aangeboden door een gekwalificeerde zorgprofessional kan vechtsport aanzienlijke waarde bieden. Met name in de geestelijke gezondheidszorg vereist een therapeutische behandeling een fijngevoelige afstemming, vooral bij het werken met mensen met trauma.


Erik is bewegingswetenschapper en psychomotorisch therapeut, met meer dan 10 jaar multidisciplinaire werkervaring in de specialistische GGZ. Zijn expertise ligt op het gebied van vroegjeugdig- en complex trauma, waarbij hij regelmatig zijn 20 jaar aan ervaring in vechtkunst en mindfulness inzet als therapeutisch middel.

Amira  is geneeskundestudent en ervaringsdeskundige op het gebied van trauma en heeft zelf de kracht van vechtsport ontdekt in combinatie met reguliere traumabehandelingen. Samen met haar bokscoach en EMDR-therapeute ontwikkelde ze een eigen boksinterventie en maakte daar een documentaire over.

Samen hebben zij TRAP traumasensitieve Kickbokstherapie opgericht. TRAP zet zich in voor de professionalisering van vechtsport in de zorg. Dit doen zij door het aanbieden van een studiedag gericht op psychomotorisch therapeuten en overige (lichaamsgericht) behandelaren. Daarnaast bevorderen ze de verspreiding en vergroting van de kennis over het verantwoord aanbieden van vechtsport in de zorg, onder andere door webinars voor beroepsverenigingen.

In het webinar van donderdag 3 oktober zullen zij zich richten op vechtsport voor kinderen. Ze bespreken alle kansen én natuurlijk ook alle valkuilen en risico’s. Wat is de extra waarde van bokshandschoenen in de behandeling? Is “even lekker je boosheid eruit slaan” effectief of niet? Wat kun je zelf hiermee doen en waar kun je de meest waardevolle samenwerkingen vinden?

Tijdens dit webinar zal ook een collega orthopedagoog aansluiten die zelf ervaring heeft met het aanbieden van kickboksen in haar behandelingen en die onze TRAP studiedag eerder heeft gevolgd.

null

Op de foto Amira en Erik

>> Lees hier het artikel 'De therapeutische kracht van kickboksen' (bron: de Pedagoog #2-2024)


Locatie:
Zoom (link ontvang je ongeveer een week voor aanvang van het webinar)
Kosten:
NVO-lid 15: €15.00
Geen lid: 25: €25.00
Meer informatie:
Neem contact op met
Ingeborg van Impelen

Workshop Traumasensitieve kickboks-therapie
3 oktober 2024, 17:00 uur - 18:30 uur
Kickbokstherapie
3 oktober 2024, 17:00 uur - 18:30 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid