Externe activiteit 28-09-2023 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Jaarcongres LVB 2023

Na 12 mooie en succesvolle edities van het Jaarcongres LVB organiseert Logacom in samenwerking met Uitgeverij SWP op dinsdag 28 september 2023 de 13e editie! Het congres vindt plaats in De ReeHorst in Ede en richt zich op professionals die werkzaam zijn in/bij jeugdzorg, welzijn, GGZ, (speciaal)onderwijs, verslavingszorg, politie, reclassering en rechterlijke macht.  

MENSEN MET EEN LVB MOETEN WE NIET ONDERSCHATTEN, OOK NIET OVERSCHATTEN

Nederland telt ongeveer 2,3 miljoen mensen met zwakbegaafdheid (IQ tussen de 70 en 85). Wanneer er ernstige problemen zijn met sociale redzaamheid worden zij licht verstandelijk beperkt genoemd. De problematiek van deze kinderen, jongeren en volwassenen wordt steeds complexer. De problemen zijn lastig te herkennen en beoordelen en omdat mensen met een LVB zichzelf vaak overschatten en niet willen onderdoen voor anderen, hebben ze de neiging zorg en ondersteuning te mijden. Ook de omgeving overschat deze groep dikwijls, met als gevolg dat mensen met een LVB worden overvraagd. Gevolg is dat er nog meer problemen en frustraties ontstaan die uiteindelijk tot gedrags- of verslavingsproblemen of zelfs tot criminaliteit kunnen leiden. Hoe krijg je als hulpverlener inzicht in deze complexe problematiek? Op welke wijze begeleid en behandel je mensen met een LVB die met deze problemen te kampen hebben? Het 13e Jaarcongres LVB brengt ervaring, kennis en inzicht van de mogelijkheden bij elkaar voor betere hulpverlening aan deze kwetsbare groep.

Al meer dan tien jaar lang organiseert Logacom in september het Jaarcongres LVB met aandacht voor LVB in relatie tot gedragsproblemen en criminaliteit.


Locatie:
De ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM, Ede
Bekijk op kaart
Accreditatie:
Voor het 13e Jaarcongres LVB is accreditatie aangevraagd o.a. bij: NIP-Eerstelijnspsychologie NIP; Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG); Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), accreditatiepunten voor SKJ worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO.

Inschrijving niet meer mogelijk
Jaarcongres LVB 2023
28 september 2023, 7:30 uur - 14:30 uur , Ede
Jaarcongres LVB 2023
28 september 2023, 7:30 uur - 14:30 uur , Ede

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid