Externe activiteit 14-11-2024 Openbaar

Medilex: Congres Excessief huilen bij baby’s - Help de vicieuze cirkel doorbreken!

Medilex biedt leden NVO-leden een speciale korting van 10% op het inschrijfbedrag 

Het prille geluk van kersverse ouders Robin en Bas wordt overschaduwd door het excessief huilen van hun baby Sam. Tijdens zijn vele huilbuien kan niks deze kleine man troosten. Sam is volgens de artsen een gezonde baby en er lijken geen somatisch factoren zijn gedrag te kunnen verklaren. Robin en Bas zijn ten einde raad en door uitputting de wanhoop nabij.

Excessief huilen komt bij ruim vier procent van de baby’s voor. Helaas wordt bij de meerderheid geen lichamelijke oorzaak gevonden. Ouders zijn een belangrijke indicator, er is sprake van overmatig huilen als zij bij een baby jonger dan 5 maanden aangeven dat er terugkerende en langdurige perioden zijn waarop de baby huilt. Daarnaast is de baby onrustig, moppert of is geïrriteerd en het lukt de ouders niet om dit alles te voorkomen. Het huilen is dan eerder krijsen en ook niet meer communicatief. Daarnaast zijn deze baby’s moeilijk te troosten, (over)bewegelijk, snel afgeleid en schrikachtig. Ouders en baby raken uitgeput en zitten in een vicieuze cirkel; deze doorbreken is dan ook lastig.

Hoe kun je als professional zowel ouder of verzorgers als de baby helpen deze vicieuze cirkel te doorbreken? En welke interventies kun je inzetten bij dit proces? Tijdens deze eendaagse cursus krijg je handvatten om ouders en kind te kunnen begrijpen en ondersteunen om tot rust te komen. We gaan in op diverse factoren die een rol spelen omtrent het huilgedrag van hele jonge kinderen en de mogelijke behandelingen.

Voor deze cursus wordt accreditatie aangevraagd o.a. voor: Psychologen en Orthopedagogen - NIP K&J / NVO en Jeugdzorgwerkers - SKJ (via NIP K&J/NVO).


Locatie:
La Vie Meeting Center
Sint Jacobsstraat 61
3511 BP , Utrecht
Bekijk op kaart

Nu inschrijven
Medilex: Congres Excessief huilen bij baby’s - Help de vicieuze cirkel doorbreken!
14 november 2024, 8:00 uur - 15:00 uur , Utrecht
Excessief huilen bij baby’s - Help de vicieuze cirkel doorbreken! (14 nov 2024)
14 november 2024, 8:00 uur - 15:00 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid