Externe activiteit 11-06-2024 Openbaar

11Congressen: ‘Wanneer contact maken niet van zelf gaat’ - Pivotal Response Treatment in de praktijk

De meeste kinderen ontwikkelen in het contact met anderen spelenderwijs allerlei vaardigheden. Bij kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) gaat dit meestal minder vanzelfsprekend. Omdat zij vaak minder op gericht zijn op de ander en weinig initiatief nemen tot (sociaal) contact.

Hierdoor blijven natuurlijke leermomenten uit, met als gevolg dat op meerdere ontwikkelingsgebieden problemen  kunnen ontstaan. Pivotal Response Treatment (PRT) is een naturalistische, ontwikkelingsgerichte gedragstherapeutische behandeling waarmee sociaal-communicatieve vaardigheden spelenderwijs worden gestimuleerd.

In de workshop op 11 juni 2024 laat Rianne Verschuur zien wat PRT is en hoe je PRT thuis, in de klas en binnen een behandeling kunt inzetten.

Tijdens de workshop gaan we actief aan de slag met PRT-technieken en is er ruimte voor inbreng van casuïstiek door de deelnemers.

Accreditatie wordt aangevraagd voor kinder- en jeugdpsychologen (NIP) en orthopedagogen (NVO). Jeugdprofessionals kunnen vanwege de accreditatie bij NVO/NIP hun deelname ook opvoeren bij de SKJ.


Locatie:
Online

Inschrijving niet meer mogelijk
11Congressen: ‘Wanneer contact maken niet van zelf gaat’ - Pivotal Response Treatment in de praktijk
11 juni 2024, 13:15 uur - 16:30 uur
Congres ‘Wanneer contact maken niet van zelf gaat’ - Pivotal Response Treatment in de praktijk
11 juni 2024, 13:15 uur - 16:30 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid