Externe activiteit 11-10-2022 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Congres Kind & Trauma

Wanneer kinderen getuige zijn van huiselijk geweld, kindermishandeling en verwaarlozing, pesten, seksueel geweld, (straat)criminaliteit of dood en verlies, dan hebben deze gebeurtenissen een grote impact op de kwaliteit van hun leven. Signalering en behandeling zijn van groot belang om deze enorme impact te voorkomen of in ieder geval te beperken.

De cijfers liegen er niet om: Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft voor hun 18e levensjaar één of meerdere ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt.Ongeveer 15% ontwikkelt een (post)traumatische stressstoornis. Om te voorkomen dat deze kinderen ontwikkelingsproblemen of langdurige klachten overhouden aan de gebeurtenis, is een goede behandeling en begeleiding van levensbelang.

Voor het Congres Kind & Trauma is een aantal experts bijeen gebracht die ieder vanuit een eigen invalshoek informatie bieden over zienswijze, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Zo verneemt u alles over toekomstige ontwikkelingen op het gebied van psychotrauma, veerkracht na trauma, toxische stress, de traumasensitieve school en nog veel meer!

Werkt u met getraumatiseerde kinderen of jeugdigen? Schrijf u dan vandaag nog in!


Locatie:
Online en Postillion Hotel & Convention Centre Amsterdam
Paul van Vlissingenstraat 8
1096 BK, Amsterdam
Bekijk op kaart
Meer informatie:
Bekijk de website
Accreditatie:
Accreditatie is o.a. aangevraagd bij: Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG) Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ); accreditatiepunten voor SKJ worden verkregen met goedkeuring van NIP/NVO.

Inschrijving niet meer mogelijk
Congres Kind & Trauma
11 oktober 2022, 7:00 uur - 14:30 uur , Amsterdam
Congres Kind & Trauma
11 oktober 2022, 7:00 uur - 14:30 uur , Amsterdam

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid