Externe activiteit 25-06-2024 Openbaar

11Congressen: Congres Doen wat werkt-Werkzame elementen en effectieve interventies in de jeugdzorg

De laatste tijd lijken mentale problemen bij kinderen en jongeren eerder toe dan af te nemen.  Dat is niet alleen zorgwekkend voor kinderen en jongeren van nu, maar problemen op jonge leeftijd zijn vaak ook een voorbode voor problemen op latere leeftijd.

Het is dus van groot belang om tijdig en effectief in te grijpen. Gelukkig zijn er talloze behandelopties voor handen. Maar welke werken? En wanneer zet je die in?

Doen wat werkt
Vorig jaar zijn de multidisciplinaire richtlijnen Angst- en dwangstoornissen en Depressie herzien, evenals de richtlijn Effectieve interventies LVB. En in januari 2024 is er een module interventies toegevoegd aan de richtlijn Signaleren van traumagerelateerde problemen.

Tijdens het congres op 25 juni delen deskundige sprekers hun inzichten over werkzame elementen en effectieve interventies voor de behandeling van trauma, angst, depressie, gedragsproblemen, ADHD en LVB.

In 5 praktische presentaties – gebaseerd op jarenlang onderzoek, betrokkenheid bij de totstandkoming van (recente herzieningen van) richtlijnen én praktijkervaring – gaan zij in op de vraag wat werkt en wanneer.

Accreditatie wordt aangevraagd voor kinder- en jeugdpsychologen (NIP) en orthopedagogen (NVO). Jeugdprofessionals kunnen vanwege de accreditatie bij NVO/NIP hun deelname ook opvoeren bij de SKJ.

Online deelname
Volgt u het congres liever online? De presentaties zijn vanaf 10 juli 2024 beschikbaar. In de online-versie heeft u 8 weken toegang tot de presentaties. U hoeft het congres dus niet in een dag te volgen.


Locatie:
Van der Valk Hotel Veenendaal

Nu inschrijven
11Congressen: Congres Doen wat werkt-Werkzame elementen en effectieve interventies in de jeugdzorg
25 juni 2024, 9:00 uur - 16:30 uur
Congres Doen wat werkt - Werkzame elementen en effectieve interventies in de jeugdzorg
25 juni 2024, 9:00 uur - 16:30 uur

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid