Externe activiteit 19-04-2024 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

BSL/GGZ: Jaarcongres Trauma bij kinderen - Wat hebben kinderen nodig?

BSL/GGZ Congressen biedt NVO-leden een speciale korting van € 40 op het inschrijfbedrag. De korting wordt verrekend op het aanmeldformulier.

Kinderen die op jonge leeftijd zijn blootgesteld aan kindermishandeling zoals seksueel misbruik, fysieke of emotionele mishandeling of verwaarlozing, kunnen hiervan grote gevolgen ondervinden.

Klachtenprofiel

Hun klinisch klachtenprofiel als gevolg van deze interrelationele traumatische ervaringen is dan ook breed. In de meeste gevallen spelen een groot aantal klachten hierbij een rol: het posttraumatisch stresssyndroom (PTSS), angstklachten, depressieve klachten, gedragsproblemen, gehechtheidsproblematiek, een onveilige thuissituatie en een pleeggezinplaatsing met ingewikkelde systeemproblematiek.

Trauma bij kinderen

De focus van het Jaarcongres Trauma bij kinderen ligt op de rol van de behandelaar, de leerkracht en op ouders en opvoeders. De inhoud van dit congres is een combinatie van wetenschap en praktijkkennis afgewisseld met behandelmethoden en verwerkingstechnieken, zoals Tem je draak, EMDR met ouders en traumasensitief werken.

Voor wie?

Het congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, klinisch psychologen, kinderpsychiaters, orthopedagogen, jeugdbeschermers, (gezins-)voogden, pleegzorgmedewerkers, POH GGZ, psychotherapeut, gedragsdeskundige, gezinsbegeleider, EMDR therapeut, (gezins)therapeut en alle andere professionals die in hun werk te maken hebben met kinderen met chronisch trauma en/of hun opvoeders en begeleiders.


Locatie:
Van der Valk Hotel
Bastion 73
3905 NJ, Veenendaal
Bekijk op kaart
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd bij NIP-Eerstelijnspsychologie, NIP Kinder- en Jeugdpsychologen, FGzPT, NVO Orthopedagoog-Generalist, SKJ, NVRG, VGCt, V&VN enPOH-GGZ.

Inschrijving niet meer mogelijk
BSL/GGZ: Jaarcongres Trauma bij kinderen - Wat hebben kinderen nodig?
19 april 2024, 7:30 uur - 14:30 uur , Veenendaal
BSL/GGZ: Jaarcongres Trauma bij kinderen - Wat hebben kinderen nodig?
19 april 2024, 7:30 uur - 14:30 uur , Veenendaal

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid