Externe activiteit 23-05-2024 Openbaar

Medilex: Congres Bipolaire stemmingsstoornissen

Medilex biedt leden NVO-leden een speciale korting van 10% op het inschrijfbedrag 

Iedereen heeft fluctuaties in stemming; het ene moment kunnen we ons wat somber voelen en op een ander moment juist gelukkig, vol energie en vrolijk. Vaak hangt onze stemming samen met gebeurtenissen van de dag, maar bepaalt in mindere maten ons dagelijks functioneren. Mensen met een bipolaire stemmingsstoornis ervaren juist aanzienlijke problemen door grote fluctuaties van hun stemming en algehele vitaliteit. De kleur van de stemming is extreem; ze hebben depressieve en manische episodes. Een bipolaire stoornis kan niet alleen leiden tot vastlopen in het dagelijks leven, maar ook tot ernstig persoonlijk lijden voor zowel de patiënt als naastbetrokkenen. Manieën en depressies zijn te behandelen, maar na herstel van een episode blijft de kwetsbaarheid van de bipolaire stoornis, en daarmee de kans op terugval, wel aanwezig.

Wat kun je als behandelaar betekenen voor jouw patiënt en zijn omgeving? Hoe kun je samen met deze mensen op zoek gaan naar een goede balans en verminder je de kans op terugval? Hoe bied je hen weer perspectief?

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd voor o.a.:

  • Psychologen en Orthopedagogen - NIP K&J/NVO - 5,5 punten herregistratie (opleiding: behandeling 1,5 pnt. en 0,5 pnt behandeling en overige taken).
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd - SKJ (via NIP K&J/NVO) - 5, 5 punten

Locatie:
Leerhotel Het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG, Amersfoort
Bekijk op kaart

Inschrijving niet meer mogelijk
Medilex: Congres Bipolaire stemmingsstoornissen
23 mei 2024, 7:00 uur - 14:00 uur , Amersfoort
Bipolaire stemmingsstoornissen
23 mei 2024, 7:00 uur - 14:00 uur , Amersfoort

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid