Externe activiteit 29-08-2022 Geaccrediteerde activiteit Openbaar

Basisopleiding OBIC ouderbegeleiding

Een betere jeugd begint bij de ouders! Ben je het hier volmondig mee eens? Dan is deze opleiding perfect geschikt voor jou! OBIC ouderbegeleiding is ontwikkeld om de ouders bij de hand te nemen en stap voor stap inzicht te geven in zichzelf en wat een goede koers is voor het hele gezin. Gezinsdynamiek, opvoedvaardigheden, bewuste- en onbewuste patronen, valkuilen, schema’s, jouw eigen ontwikkeling en nog veel meer. Het zijn allemaal elementen die terugkomen in deze inspirerende opleiding. Schrijf je snel in, of lees nog even verder!

OBIC ouderbegeleiding is (ambulante) gezinsbegeleiding die werkt aan verbetering in gezinnen, door ouders allereerst te helpen op emotioneel, gedrags en communicatief vlak. Dit gebeurt aan de hand van enkele laagdrempelige therapeutische en coachende tools gebaseerd op onder andere: schematherapie, CGt en systeemtherapie. Hiermee wordt de invloed van jeugdervaringen en het doorgeven van gevoelens en patronen tussen generaties onderzocht, leren ouders beter voor hun eigen behoeften zorgen en de oorzaak van eigen reacties te onderscheiden van wat goed is voor hun kind(eren). Vervolgens worden ouders gecoached in opvoedvaardigheden (op maat).

De letters OBIC staan voor “Out of the Box, Into your Centre”. Een box is een ander woord voor een oordeel, label, stempel of overtuiging. Het zijn dergelijke meer vaststaande ideeën van zowel ouders als kinderen, die maken dat bepaalde patronen standhouden, het moeilijker is om flexibele en sensitief op elkaar te reageren en die kunnen zorgen voor conflicten.

LESDAGEN

  • 29 augustus 2022 en
  • 12 en 26 september 2022

Lestijden van 10:00 tot 17:00

Meerdere collega’s tegelijk aanmelden? Ontvang 10% collega-korting!


Locatie:
nnb
Accreditatie:
De basiscursus OBIC-ouderbegeleiding is geaccrediteerd door het NIP/NVO (SKJ).

Inschrijving niet meer mogelijk
Basisopleiding OBIC ouderbegeleiding
29 augustus 2022 , Rotterdam
Basisopleiding OBIC ouderbegeleiding
29 augustus 2022, 0:00 uur - 0:00 uur , Rotterdam

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid