Externe activiteit 13-09-2024 Openbaar

Medilex: 3-daagse Cursus Omgaan met verlies en rouw bij kinderen en jongeren

Medilex biedt leden NVO-leden een speciale korting van 50 euro op het inschrijfbedrag 

Rouw is een ingrijpende reactie als gevolg van een verlies van iets of iemand waar veel van gehouden werd, zoals bijvoorbeeld door een overlijden, een echtscheiding of een ernstige ziekte in het gezin. Iedereen krijgt op een moment in zijn leven te maken met verlies.

Kinderen en jongeren die te maken krijgen met rouw kunnen zich (meer dan in eerste instantie wordt opgemerkt) verdrietig, boos of opstandig voelen, zich gaan terugtrekken of hun gevoelens onderdrukken. Dit kan leiden tot tijdelijke of langdurige psychische of lichamelijke klachten en gedragsverandering.

Hoe herken je rouw en mogelijk het stagneren in het omgaan met verlies bij kinderen en jongeren? Hoe kun je in jouw rol als zorgprofessional jouw kennis en kunde zo effectief mogelijk inzetten om deze kinderen en jongeren te ondersteunen?

Aan het eind van deze driedaagse cursus ben je beter in staat te zien wat kinderen en jongeren die rouwen nodig kunnen hebben. Ook leer je hoe je vanuit jouw eigen geschiedenis op verlieservaringen reageert en hoe dit jouw manier van contact maken met de verlieservaring van een kind of jongeren kleurt. Daarnaast krijg je praktische handvatten en meer houvast in jouw rol als hulpverlener op het moment dat er kinderen betrokken zijn in het gezin van jouw patiënt.

Weet hoe je het beste kinderen en jongeren die te maken hebben met rouw ondersteuning kunt bieden !


Locatie:
La Vie Meeting Center
Sint Jacobsstraat 61
3511 BP, Utrecht
Bekijk op kaart

Nu inschrijven
Medilex: 3-daagse Cursus Omgaan met verlies en rouw bij kinderen en jongeren
13 september 2024, 7:00 uur - 11 oktober 2024, 14:00 uur , Utrecht
3-daagse Cursus Omgaan met verlies en rouw bij kinderen en jongeren (13, 20 sept en 11 okt)
13 september 2024, 7:00 uur - 14:00 uur , Utrecht

Ben je lid van de NVO?

Ik ben
NVO Lid
Ik ben
Geen NVO Lid