Register NVO orthopedagoog generalist

Als u nog geen registratie als basis-orthopedagoog heeft of nog geen lid bent van de NVO, is aanmelding voor het individuele opleidingstraject OG niet meer mogelijk!

Voor alle informatie rondom de OG in de BIG: Lees verder

* Let op! Voor de toekomstige situatie onder het BIG-register komt de mogelijkheid tot een individueel opleidingstraject tot OG te vervallen. Per 1 januari 2020 vervalt de mogelijkheid om u aan te melden voor het NVO-opleidingstraject tot orthopedagoog-generalist.
De mogelijkheid tot een reguliere OG-opleiding blijft gewoon bestaan. Volgt u op dit moment een (individueel) opleiding(straject)? U heeft tot 1 januari 2023 om dit traject af te ronden.

Kerstsluiting NVO en registratie orthopedagoog-generalist
Wij raden u aan niet tot op het laatste moment te wachten met het indienen van een aanmeldingsdossier voor het individuele opleidingstraject orthopedagoog-generalist. Tussen 23 december 2019 en 2 januari 2020 zijn er geen medewerkers aanwezig die u kunnen helpen met het indienen van het dossier.

Registratie aanvragen

U moet aan onderstaande eisen voldoen om u te kunnen registreren:

  • 480 punten geaccrediteerd cursorisch onderwijs
  • 240 punten literatuurstudie (geaccrediteerd) en/of praktijkopdrachten
  • 2790 uur werkervaring
  • 90 uur supervisie


U kunt op 2 manieren een opleidingstraject volgen om aan bovenstaande opleidingseisen te voldoen:

Om toegang te krijgen tot een opleidingstraject moet u lid zijn van de NVO en geregistreerd zijn als NVO basis orthopedagoog. Voor meer informatie zie ook onze registratiebrochure.

U kunt zich aanmelden via het ledengedeelte van de website. Na het inloggen kiest u voor PE-online en daar vindt u het digitale aanvraagformulier. De Commissie Generalist beoordeelt aanmeldingen en aanvragen. De administratiekosten zijn € 174,50 (incl. btw).

Na registratie als NVO orthopedagoog generalist krijgt u automatisch een herregistratiedossier.