Register NVO orthopedagoog generalist

Als u een individueel postacademisch opleidingstraject of een van de geïntegreerde opleidingen heeft gevolgd, dan kunt u zich laten registreren als NVO orthopedagoog generalist. De eisen voor de registratie NVO orthopedagoog generalist zijn in overeenstemming met het postacademische niveau waarop orthopedagogen zich in toenemende mate moeten kwalificeren. De registratie NVO orthopedagoog generalist laat zien dat u als professional vakbekwaam bent en dat u de juiste competenties heeft.

* Let op! Voor de toekomstige situatie onder het BIG-register komt de mogelijkheid tot een individueel opleidingstraject tot OG te vervallen.
De mogelijkheid tot een reguliere OG-opleiding blijft gewoon bestaan. Volgt u op dit moment een (individueel) opleiding(straject)? U heeft tot 1 januari 2023 om dit traject af te ronden.
Voor alle informatie rondom de OG in de BIG:
Lees verder

Registratie aanvragen

U moet aan onderstaande eisen voldoen om u te kunnen registreren:

  • 480 punten geaccrediteerd cursorisch onderwijs
  • 240 punten literatuurstudie (geaccrediteerd) en/of praktijkopdrachten
  • 2790 uur werkervaring
  • 90 uur supervisie


U kunt op 2 manieren een opleidingstraject volgen om aan bovenstaande opleidingseisen te voldoen:

Om toegang te krijgen tot een opleidingstraject moet u lid zijn van de NVO en geregistreerd zijn als NVO basis orthopedagoog. Voor meer informatie zie ook onze registratiebrochure.

U kunt zich aanmelden via het ledengedeelte van de website. Na het inloggen kiest u voor PE-online en daar vindt u het digitale aanvraagformulier. De Commissie Generalist beoordeelt aanmeldingen en aanvragen. De administratiekosten zijn € 174,50 (incl. btw).

Na registratie als NVO orthopedagoog generalist krijgt u automatisch een herregistratiedossier.