Supervisorenbestand NVO orthopedagoog generalist

Een supervisor geeft supervisie en richt zich daarbij op het begeleiden van leren. Supervisoren hebben scholing gehad in de supervisiemethodiek en zij beschikken over supervisiecompetenties.
De supervisor weet hoe hij onderscheid moet maken in zijn rol als ondersteuner van het leerproces en als rol van beoordelaar.

Als supervisor OG heeft u een belangrijke rol in het opleidingstraject van een OG-er. U kunt opgenomen worden in het supervisorenbestand nadat u een geaccrediteerde supervisorenopleiding gevolgd heeft.

Hoe word ik supervisor NVO orthopedagoog generalist?

Voor inschrijving in het supervisorenbestand NVO orthopedagoog generalist komen NVO-leden in aanmerking die:

1) in het bezit zijn van de registratie NVO orthopedagoog generalist

2) beschikken over minimaal 3000 uur relevante werkervaring verspreid over de afgelopen 5 jaar op de taakgebieden:

  • diagnostiek
  • behandeling, onderwijs
  • onderzoek
  • beleid

U moet minimaal 2/3 (2000 uur) aan diagnostiek en/of behandeling besteed hebben.

3) minimaal 90 uur ervaring hebben opgedaan met begeleiding van professionals met accent op het individuele leerproces (supervisie geven/stagebegeleiding en/of werkbegeleiding);

4) met goed gevolg een geaccrediteerde supervisorenopleiding tot supervisor NVO orthopedagoog generalist hebben afgerond.

U kunt via PE-online deze aanvraag indienen. Kies in uw herregistratiedossier OG voor 'andere registratie'. Na inschrijving in het NVO supervisorenbestand krijgt u automatisch een dossier voor de periodieke verlenging van uw supervisorschap.