Krabben of de gunst van het gunnen

Zondag 3 december 2017. In mijn studietijd was er een heel populair boek: Zen of de kunst van het motoronderhoud. Het is misschien nog wel populair, hoewel ik mijn kinderen er nooit over heb gehoord. Een variatie op die titel schoot mij afgelopen week te binnen als reactie op een akkefietje tussen beroepsverenigingen onderling. Wist u dat krabben in een emmer elkaar ervan weerhouden eruit te klimmen? Zodra één van hen met succes de gladde klim naar boven lijkt te realiseren, wordt die krab door de anderen teruggetrokken. Je zou denken dat wij boven zulk gedrag staan, maar blijkbaar toch niet altijd. Vandaar mijn motto van deze week. Krabben of de kunst van het gunnen. Wél gunnen, dat kenmerkte de supervisorenavond, afgelopen week. Met elkaar ervaringen delen over wie waarom belangrijk is geweest bij je professionele ontwikkeling. Dat geeft energie, een fijne sfeer en daardoor ‘een mooi gezicht’.

Verder heb ik niet zo heel veel te vertellen over deze week. Als bijzondere activiteit is, naast de supervisorenavond, alleen de ledenvergadering van FGZPt vermeldenswaardig. De vergadering stelde het jaarplan en de begroting 2018 vast.

Intern was ik vooral bezig met de voorbereiding van het bestuur en van de Algemene Ledenvergadering die over een kleine twee weken plaats vinden. De stukken voor die Algemene Ledenvergadering stonden dinsdag keurig volgens planning op het ledendeel van de website. Dank aan de collega’s die precies wisten en deden wat er van hen werd verwacht. Maar naast die stukken vergt de voorbereiding nog andere acties; aan de ene kant praktisch en aan de andere kant zijn er strategische vraagstukken die zijdelings samen hangen met wat er op de ALV aan de orde komt.

En wilt u weten wat dat dan zoal is en hebt u zich nog niet aangemeld? Dat kan nog steeds, via onze website. U bent meer dan welkom!

Tot volgende week,

M