NVO zoekt Student Projectleider

8-4-2019
Afbeelding: NVO


NVO is op zoek naar een nieuwe Student Projectleider. 
Het gaat om een betaalde functie vanaf half mei 2019 voor gemiddeld 8 uur per week.

Taken Student projectleider
De student projectleider heeft de verantwoordelijkheid om de pilot NVO-studentambassadeurs draaiende te houden en uit te breiden. Daarnaast houd jij je bezig met de organisatie van het studenten- en starterscongres (voorjaar 2020) De wens is om te inventariseren wat studenten en starters waarderen van de NVO of en wat zij nog anders zouden willen. De student projectleider denkt mee en ondersteunt in de uitvoering. Verder kan je in samenspraak met het netwerk Studenten & Starters en met medewerkers van het bureau van de NVO kijken naar wat er verder mogelijk is om als NVO nog beter in te spelen op de behoeftes van studenten en starters en om hen te enthousiasmeren om zich te verbinden aan de NVO.

Pilot studentambassadeurs
In Nederland zijn zeven universiteiten waar Pedagogische Wetenschappen gestudeerd kan worden. Het netwerk Studenten & Starters constateert dat veel studenten PW niet weten dat de NVO bestaat en daarom ook niet goed bekend zijn met het aanbod van de NVO. Ook wordt ingeschat dat de inspanning die studenten moeten doen om deel te nemen aan NVO activiteiten (reisafstand/tijd) voor veel studenten te groot is.

De pilot studentambassadeurs is een antwoord op deze uitdaging. In het huidige collegejaar zijn twee studenten begonnen met hun NVO-ambassadeurschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Leiden (in totaal in deze pilot dus vier). De NVO-studentambassadeurs gaan op hun universiteit een activiteitenprogramma organiseren voor de PW studenten. Het kan gaan om lezingen waarin orthopedagogen vertellen over hun methodieken maar ook verhalen van pedagogen over ontwikkelingen in hun eigen loopbaan. Daarnaast ook interactieve workshops over het vinden van een baan. Uiteraard wordt in deze activiteiten steeds ook verteld wat de meerwaarde van de beroepsvereniging NVO is. Meer over de pilot en de eerste projecten kun je hier lezen.

In het nieuwe collegejaar zouden we de pilot willen uitbreiden naar nog een nieuwe universiteit, naast dat Rotterdam en Leiden NVO-studentambassadeurs blijven behouden. De student projectleider legt contact met de universiteit, werft studenten voor het ambassadeurschap en ondersteunt de studentambassadeurs.

Wat wij vragen:

 • Studerend PW aan een van de 7 universiteiten PW
 • Enthousiast, out-of-the-box denken, flexibel
 • Organisatorische kwaliteiten
 • Communicatieve vaardigheden
 • Vaardig met social media (o.a. Facebook)


NB bestuurlijke ervaring, bijvoorbeeld in een commissie van de universiteit of in vrijwilligerswerk is een pré.

Wat wij bieden:

 • Eén a twee dagen per week, betaalde aanstelling bij NVO voor de duur van in principe een jaar. Het werkt goed als je één vaste dag per week beschikbaar bent om op het bureau van de NVO te werken, daarbij is het nodig dat je flexibel inzetbaar bent gedurende piekperiodes.
 • Een afwisselende en dynamische werkomgeving. De contacten zijn informeel en collegiaal, de werkzaamheden kennen hoge kwaliteitseisen. Op het bureau van de NVO is een ‘hands on’ mentaliteit.
 • Begeleiding vanuit bureau en Netwerk Studenten & Starters
 • Salariëring:  € 1958,- á € 2407,- per maand (op basis van 36 uur cao GGZ)
 • Reiskostenvergoeding
 • Gratis toegang tot NVO activiteiten en netwerken.


Reageren:
Ben jij student PW en wil jij je inzetten voor studenten bij de NVO? Mail dan jouw CV en motivatie uiterlijk 28 april aanstaande naar de NVO, t.a.v John Smeets, j.smeets@nvo.nl. Selectiegesprekken zijn gepland in week 19, op maandagmiddag 6 mei op het bureau van de NVO in Utrecht.