Senior beleidsadviseur Beroepsontwikkeling

8-4-2021
Afbeelding: NVO


Heb jij hart voor kwalitatief goede zorg en begeleiding en oog voor hoogopgeleide professionals die die zorg en begeleiding verlenen? Is jouw uitdaging om, samen met leden en collega’s, een systeem van kwaliteitsborging en -ontwikkeling van die professionals voortdurend up-to-date te houden? Houd je ervan daarover te schakelen met tal van externe betrokkenen, waaronder andere beroepsverenigingen, opleidingsinstellingen, werkgevers, cliëntenorganisaties, gemeenten en ministeries? Dan is de NVO op zoek naar jou!

De NVO is dé vereniging van pedagogen en orthopedagogen en telt bijna 9.000 universitair opgeleide leden. Onze leden zijn experts in opvoeding, ontwikkeling en afhankelijkheidsrelaties. Wij ondersteunen onze leden op het gebied van belangenbehartiging, advies en kwaliteitsborging. Met als doel (ortho)pedagogen in staat te stellen hun beroep met passie en vakbekwaam uit te voeren.

Het bureau bestaat uit ca. 25 medewerkers en is gehuisvest in Utrecht. Wegens uitbreiding van de formatie zijn we op zoek naar een:

SENIOR BELEIDSADVISEUR BEROEPSONTWIKKELING (ORTHO)PEDAGOGEN (32-36 uur)

De functie
In deze functie ben jij hét aanspreekpunt voor alle beleidstaken op het gebied van kwaliteit, vakbekwaamheid en ontwikkeling van de beroepsgroep. Je ontwikkelt, in samenspraak met leden en externe betrokkenen, visie op vakinhoudelijke ontwikkeling en kwaliteit, je vertegenwoordigt de beroepsgroep in externe overleggen over beroepsontwikkeling en kwaliteit, je informeert de beroepsgroep over nieuwe (beleids)ontwikkelingen op dit gebied en adviseert en ondersteunt hen bij de invoering daarvan. Je ontwikkelt concrete voorstellen, initiatieven en leidt projecten.

Werkzaamheden

 • Je analyseert ontwikkelingen in de werkvelden waar (ortho)pedagogen werken en ontwikkelt visie en beleid vanuit het perspectief en het belang van pedagogen en hun cliënten. Dan gaat het bijvoorbeeld om actualisering van de NVO-beroepscompetentieprofielen, om vakinhoudelijke normen voor (her)registratie, om positionering en kwaliteitsborging van NVO supervisoren en om de vraag hoe orthopedagogen zich door kunnen blijven ontwikkelen.
 • Je vertegenwoordigt de NVO in diverse overlegorganen die betrekking hebben op beroepsontwikkeling. Het gaat om o.a. vaste commissies en netwerken binnen de vereniging en tijdelijke werk- en projectgroepen. Daarnaast gaat het om externe overleggen met ministeries over bijvoorbeeld de wet BIG, met universiteiten en postmaster-opleidingen en overleggen in het kader van grote opleidingsprogramma’s van ook aanpalende beroepen, zoals het programma Adaptieve Vervolgopleidingen Psychologie (APV);
 • Je komt op voor de opleidingsmogelijkheden en -faciliteiten van leden, bijvoorbeeld als het gaat om bekostiging van opleidingsplaatsen of om de toegang tot voor hen relevante vervolgopleidingen;
 • Je zorgt voor goede informatie aan en dialoog met leden en externen over de NVO-Kwaliteitsregisters en andere vormen van registratie, professionalisering en kwaliteit;
 • In voorkomende situaties coördineer je projecten of onderzoeken. 


Functieprofiel
De persoon die wij zoeken is een energieke adviseur met uitstekende communicatieve vaardigheden die continue streeft naar verbetering en de beste kwaliteit. Je overziet het geheel van vraagstukken op het gebied van beroepsontwikkeling en kwaliteit binnen en buiten de NVO en bent in staat dat te vertalen in zowel bestuurlijke als concrete voorstellen, activiteiten en producten. Je bepaalt in samenspraak met anderen koers en bent in staat focus te houden in een complexe en dynamische omgeving.

Functie eisen

 • Affiniteit met de kwaliteit van (ortho)pedagogen, zodat de beroepsgroep de beste zorg en begeleiding kan bieden;
 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare, relevante werkervaring;
 • Je kunt uitstekend schakelen tussen diverse dossiers en niveaus;
 • Je bent in- en extern een echte ‘teamplayer’.
 • Je bent flexibel. Wegens de aard van de werkzaamheden komt het regelmatig voor dat je in de avonduren werkt.


Wij bieden
De NVO biedt een afwisselende en dynamische werkomgeving met een veelzijdig extern netwerk. De NVO volgt de cao-GGZ. Het salaris is mede afhankelijk van opleiding en ervaring. De inschaling is op niveau 60 met een minimum van € 2877,- en een maximum van € 4486,- per maand bij een voltijdsaanstelling. De aanstelling betreft een voltijds aanstelling (36 uur per week); een dienstverband van 32 uur is bespreekbaar.

Belangstelling en informatie?
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Joyce Keizer (j.keizer @nvo.nl)

Wil je solliciteren? Stuur je sollicitatie en motivatie voor 8 mei april naar Joyce Keizer, j.keizer@nvo.nl.