Medewerker Public Relations & Events

21-5-2021
Afbeelding: NVO


Ben jij een gedreven communicatie-expert met hart voor onderwijs en gezondheidszorg en met oog voor professionals en hun cliënten? Ben jij in staat om complexe boodschappen in aansprekende en toegankelijke teksten en beelden naar buiten te brengen? Vind jij het een uitdaging om politieke en maatschappelijke ontwikkelingen bij te houden en onder de aandacht van je collega’s te brengen? Krijg jij energie van het organiseren van bijvoorbeeld werkbezoeken voor Kamerleden en van congressen en bijeenkomsten voor onze leden? Dan is de NVO op zoek naar jou!

De NVO is dé vereniging van pedagogen en orthopedagogen en telt bijna 9.000 universitair opgeleide leden. Onze leden zijn experts in opvoeding, ontwikkeling en afhankelijkheidsrelaties. Wij ondersteunen onze leden door belangenbehartiging, advies en kwaliteitsborging. Met als doel (ortho)pedagogen in staat te stellen hun beroep met passie en vakbekwaam uit te voeren.

Het bureau bestaat uit ca. 25 medewerkers en is gehuisvest in Utrecht. Omdat zichtbaarheid van de beroepsgroep en van de doelgroepen waarop onze leden zich richten hoog in ons vaandel staat, zijn wij op zoek naar aanvulling van ons team met een

Medewerker public relations & events (32-36 uur)

De functie

In deze functie ben je voortdurend gericht op externe zichtbaarheid van de beroepsgroep en op verbinding tussen en met leden. Je werkt in verschillende projecten en programma’s samen met onze collega’s communicatie, de coördinator ledenactiviteiten en onze beleidsadviseurs. Extern werk je samen met communicatieadviseurs van onder meer aanpalende beroepsgroepen, branche- en cliëntenorganisaties en overheden. Je werkt in een dynamische omgeving, waarin vaak veel tegelijk speelt. Dat betekent dat je veel ballen in de lucht houdt en tegelijkertijd in staat bent focus te houden en, in overleg met collega’s en directeur, prioriteiten weet te stellen. Je werkt aan concrete producten en resultaten en houdt ook in dat opzicht oog op de bal.

Werkzaamheden

 • Je denkt mee over communicatieboodschappen en -producten en zorgt voor de uitvoering daarvan;
 • Je geeft uitvoering aan communicatiestrategieën en -plannen rondom belangrijke beleids- en lobbyvraagstukken van de NVO;
 • Je organiseert activiteiten, zoals werkbezoeken, voor bijvoorbeeld gemeentes, zorgverzekeraars, ministeries en Tweede Kamerleden en werkt mee aan de organisatie van grotere congressen of andere ledenbijeenkomsten van de NVO;
 • Je schrijft artikelen voor onze website, onze wekelijkse digitale nieuwsbrief en voor ons vakblad de Pedagoog
 • Je zorgt mét leden samen voor vakinhoudelijke externe boodschappen en ondersteunt en faciliteert de zogeheten ‘NVO-storytellers’;
 • Je monitort social media op relevante berichten en plaatst of deelt voor de NVO relevante berichten.


Functieprofiel

Je bent energiek en enthousiast en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een brede belangstelling, gevoel voor een ledengerichte organisatie, houdt van afwisseling en nieuwe ontwikkelingen en hebt een hands-on-mentaliteit.

Functie eisen

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding communicatie op hbo- of academisch niveau;
 • Je hebt drie tot vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent een echte ‘doener’, je houdt ervan zaken aan te pakken, te regelen, te coördineren en af te ronden;
 • Je kunt goed schakelen tussen diverse activiteiten en houdt het overzicht;
 • Je hebt gevoel voor humor en relativering en weet het hoofd koel te houden in hectische situaties;
 • Je bent in- en extern een echte ‘teamplayer’.
 • Je bent flexibel. Door de aard van onze organisatie en door de werkzaamheden komt het regelmatig voor dat je in de avonduren werkt.


Wij bieden

De NVO biedt een afwisselende en dynamische werkomgeving met een veelzijdig extern netwerk. De NVO volgt de cao-GGZ. Het salaris is mede afhankelijk van opleiding en ervaring. De inschaling is op niveau 55 met een minimum van € 3.037 - en een maximum van € 4.131 - per maand bij een voltijdsaanstelling. De aanstelling betreft een voltijds aanstelling (36 uur per week); een dienstverband van 32 uur is bespreekbaar.

Belangstelling en informatie?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met John Smeets, sr. adviseur communicatie  en public affairs (06 48573796 / j.smeets@nvo.nl), of met Marlies Post, directeur (030 3031739 / m.post@nvo.nl).

Wil je solliciteren? Stuur je sollicitatie en motivatie voor 20 juni a.s naar Dieke Maatman, d.maatman@nvo.nl