Senior beleidsmedewerker arbeidsmarkt en bekostiging

11-10-2019
Afbeelding: NVO


De NVO is dé vereniging van pedagogen en telt ruim 8.000 universitair opgeleide leden. Het bureau bestaat uit 20 medewerkers en is gehuisvest in Utrecht. De NVO biedt een afwisselende en dynamische werkomgeving met een veelzijdig extern netwerk. De contacten binnen het bureau zijn informeel en collegiaal. Onze nieuwe collega is dé expert en vraagbaak voor arbeidsmarkt- en bekostigingsvragen. Hij of zij houdt zich bezig met (kwantitatieve) arbeidsmarktanalyses, analyseert consequenties van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor pedagogen en richt zich op vraagstukken als aanbesteding onder de jeugdwet en bekostiging van integrale zorg in de langdurige zorg.

Wegens vertrek van de huidige medewerker zoekt de NVO een zelfstandige, ervaren en proactieve senior beleidsmedewerker arbeidsmarkt en bekostiging. De aanstelling is van tijdelijke aard, voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.  

De functie
U analyseert arbeidsmarkt- en bekostigingsvragen die relevant zijn voor pedagogen en ontwikkelt op grond daarvan, vaak in samenspraak met leden en in- en externe collega’s, voorstellen en initiatieven. U vertegenwoordigt de NVO in diverse overleggen, zoals het ministerie van VWS en de NZa (de Nederlandse Zorgautoriteit) over arbeidsmarkt en/of bekostiging, de Federatie Beroepen in de Zorg (FBZ) en de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (de FvOv) over cao’s, en u heeft diverse overleggen met collega-beroepsorganisaties en brancheorganisaties. Specifieke aandachtspunten voor de komende periode zijn de doorontwikkeling van het Kwaliteitsstatuut ggz, bekostiging van opleidingsplaatsen voor de orthopedagoog-generalist en arrangementen met werkgevers.  

Arbeidsmarkt- en bekostigingsvragen doen zich voor op alle domeinen waar pedagogen werken: van jeugdhulp en onderwijs tot ggz en langdurige zorg. De aandachtsgebieden van NVO-collega’s  betreffen de inhoudelijke ontwikkeling op die werkdomeinen. Als senior beleidsmedewerker arbeidsmarkt en bekostiging bent u als het ware de spiegel van die portefeuilles. U werkt in voorkomende situaties ook nauw samen met de adviseur communicatie en de adviseur juridische en beroepsethische vraagstukken.
U ontvangt hiërarchisch leiding van de directeur.

Uw werkzaamheden

 • U analyseert arbeidsmarkt- en bekostigingsvragen en ontwikkelt daar een visie en beleid op vanuit het perspectief en het belang van pedagogen;
 • U vertegenwoordigt de NVO in diverse overlegorganen die betrekking hebben op arbeidsmarkt en bekostiging;
 • U adviseert (vrijgevestigde) leden over arbeidsmarkt- en bekostigingsvragen;
 • U adviseert collega’s, directie en bestuur over arbeidsmarkt en bekostiging;
 • U signaleert op basis van uw contacten, behoefte aan ontwikkelingen of ondersteuning van leden; wanneer deze signalen betrekking hebben op uw eigen werkterrein, initieert u deze; 
 • In voorkomende situaties coördineert u  projecten of onderzoeken; dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het traject om te komen tot bekostigde opleidingsplaatsen.  


De adviseur die de NVO zoekt:

 • Beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
 • Heeft minimaal vijf jaar aantoonbare, relevante werkervaring;
 • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Is een analytisch en oplossingsgericht denker en doener;
 • Is dienstverlenend richting leden;
 • Kan uitstekend schakelen tussen diverse dossiers en niveaus;
 • Is in- en extern een echte ‘teamplayer’.


Arbeidsvoorwaarden
De NVO volgt de CAO-GGZ. Inschaling is mede afhankelijk van opleiding en ervaring. De inschaling is op niveau 60 met een minimum van € 3.266 euro en een maximum van €. 4.355 per maand bij een voltijdsaanstelling. De aanstelling betreft een voltijds aanstelling (36 uur per week); een dienstverband van 32 uur is bespreekbaar. Vanwege de aard van de vereniging en de werkzaamheden komt het regelmatig voor dat u in de avonduren werkt.

Informatie en reactie
Meer informatie over de NVO vindt u op onze website: www.nvo.nl. Voor vragen over de functie kunt u terecht bij Marlies Post, directeur (m.post@nvo.nl, tel. 030 3031739). Uw schriftelijke motivatie, voorzien van een cv kunt u tot en met 27 oktober 2019 richten aan:

NVO
T.a.v. Dieke Maatman, directiesecretaresse NVO
d.maatman@nvo.nl