Gedragsdeskundige Maastricht

7-3-2019
Afbeelding: Ministerie van Justitie 1


De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) wordt ingeschakeld als er ernstige zorgen zijn over de opgroei- en opvoedsituatie van een kind tussen 0 en 18 jaar. Bij de RvdK werken mensen die meedenken en geen blad voor de mond nemen als een kind in nood is. Hoewel zelfstandig optreden noodzakelijk is, staat samenwerking centraal. Met collega’s, maar ook met de instellingen voor jeugdhulpverlening, de politie, het openbaar ministerie, de rechterlijke macht, jeugdreclassering en scholen. De RvdK is de werkgever waar jij je ervaring kunt inzetten voor de bescherming van kinderen, maar waar je ook de kans krijgt om te groeien. 

In de functie van gedragsdeskundige ondersteun je de raadsonderzoekers. Zij zijn verantwoordelijk voor het primaire proces en het uitvoeren van de diverse onderzoeken.
Jij brengt gedragsdeskundige expertise in en vormt daarmee een belangrijke bron voor consultatie en advies. Je neemt deel aan de besluitvorming ter zake. Hierbij kan het gaan om kinderbeschermingsonderzoeken, gezag- en omgangszaken en strafzaken.
Het uitvoeren van deskundigheidsbevordering voor de raadsonderzoekers en je collega’s is een vast onderdeel van je takenpakket. Hierbij hoort ook methodiekontwikkeling, training en beleidsontwikkeling.
Je adviseert bij en beoordeelt de persoonlijkheidsonderzoeken die door de RvdK worden aangevraagd bij externe bureaus.

>>meer informatie