Manager behandelzaken 8-18 uur (vast of zzp), tijdelijk (Zeist)

12-3-2021
Afbeelding: Kwintes


Klinisch psycholoog of psychiater bij Kwintes zijn is een uitdagende functie met veel ruimte voor jouw inbreng en expertise. Je wordt medeverantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en vormgeven van een bestaand programma gericht op behandeling en begeleiding.

Voor vast of op zzp-basis zoekt Kwintes een klinisch psycholoog of psychiater voor 8-18 uur per week voor de duur van een half jaar.

Locus programma
Kwintes heeft gemerkt dat het combineren van behandeling, begeleiding en wonen leidt tot een optimale ontwikkeling van de jongere naar zelfstandigheid. Sinds 2009 hebben wij daarom een behandelprogramma ontwikkeld voor jongvolwassenen met psychiatrische problematiek die een indicatie hebben voor beschermd wonen. Dit zogeheten Locus programma is gericht op jongvolwassenen die mede vanwege hun psychiatrische kwetsbaarheid problemen ondervinden in het zelfstandig functioneren.

Binnen het Locus programma ben je als manager behandelzaken verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de behandeling en het verder ontwikkelen en vormgeven van het programma. Daarbij heb je een belangrijke rol als bruggenbouwer in het uitbreiden van de samenwerking met andere GGZ aanbieders. Je initieert en bent verantwoordelijk voor visievorming ten aanzien van de ontwikkeling van behandeling en kwaliteitsverbetering ten aanzien van de inhoud van de begeleiding, hetgeen van invloed is op het strategisch organisatiebeleid. Je geeft leiding aan 5 GZ psychologen die veelal cognitieve gedragstherapie, EMDR, systeemtherapie en schematherapie geven. Binnen het behandelprogramma wordt gewerkt met zowel de basis als de gespecialiseerde GGZ. Desgewenst is het mogelijk om binnen behandelingen een actieve rol te spelen.

Je hebt als manager behandelzaken een (centrale) rol in het onderhouden van contact met verschillende partijen. Intern onderhoud je onder meer contact met de Raad van Bestuur, de 2 directeuren zorg, gedragswetenschappers, GZ psychologen, zorgmanagers, begeleidende teams, cliënten en hun netwerk. Extern ben je gesprekspartner voor verwijzers, gemeenten, externe behandelaren/ GGZ instellingen en zorgverzekeraars.

Jouw werkplek
In deze functie ben je werkzaam vanuit ons Centraal Bureau in Zeist (in de huidige situatie werk je ook veel vanuit huis). Je reist ook naar de verschillende Locus locaties (Almere, Emmeloord, Veenendaal en Amersfoort). Je valt hiërarchisch onder onze 2 directeuren zorg. Het team omschrijft zich als betrokken bij cliënten, gedreven en ambitieus met de wens om gezamenlijk verbetering tot stand te brengen. 

>> Volledige vacaturetekst