Frank van Brussel

Afbeelding: Frank van Brussel


Ineens was het er – corona – iedereen teruggeworpen op zichzelf, angst voor het onzekere en opgesloten in eigen huis. Samen in één huis, samen met  je partner samen met de kinderen, een abrupte overgang met verwarring en ruis. De impact van corona in Samen ‘zijn’.

> Lees verder

Meike Manschot

Afbeelding: Meike Manschot


In corona tijd heeft ze als praktijkeigenaar in de jeugdzorg gekke dingen gezien, maar ook treurige. Terugkijkend naar de afgelopen maanden waren haar ervaringen positief, vooral de mogelijkheden van beeldbellen bij therapie maar ook bij aannemen van nieuwe medewerkers.

> Lees verder

Anniek en Alexandra

Afbeelding: Alexandra van Veen en Anniek Ratelband


Een luisterend oor voor ouders die het even te kwaad hebben met de plotselinge combinatie van thuis werken, zorgen én onderwijs geven. Dat is de Oudertelefoon, half maart bedacht door de Nationale Denktank van net afgestudeerden.  Anniek Ratelband (foto links) en Alexandra van Veen,  orthopedagogen bij Fibbe Studie Centrum voor Leerontwikkeling, hielpen mee bij de realisatie. In record tijd, al op 1 mei was de Oudertelefoon operationeel.

> Lees verder

Daniëlle Bax-Goedhart

Afbeelding: Danielle Bax-Goedhart


Ze had sterk het gevoel dat juist nu de GGZ- én jeugdhulp praktijk toegankelijk moest zijn. Er werd een telefonisch corona spreekuur georganiseerd, zodat ouders en/of kinderen voor tips konden bellen. En er werd volop ingezet om digitale behandelingen voor elkaar te krijgen. Lees op ikkanhet.nl verder over de ervaringen en maatregelen die zij met haar collega’s inmiddels heeft getroffen om in de 1,5 meter samenleving het werk verantwoord voort te kunnen zetten.

> Lees verder

Chantal Taekema

Afbeelding: Chantal Taekema


Ze is orthopedagoog-generalist en heeft een eigen praktijk. Er zijn nu ouders die ineens oog hebben voor moeilijkheden op school. Door het geven van thuisonderwijs merken ze zelf op hoe weinig geconcentreerd hun kind is, of hoe moeilijk het instructies kan onthouden, hoe groot de faalangst is. Een mooie kans om ouders en school straks weer samen te gaan laten werken bij de problemen van het kind.

> Lees verder

Wouter Klöne

Orthopedagoog Wouter Klöne werkt bij jeugdzorgorganisatie Enver in Rotterdam en bij Mentorplus in Brielle. Veel kan digitaal, natuurlijk niet alles. Met voldoende afstand houden kom je ook dan een heel eind.

 

Jessica Vervoort

Afbeelding: Jessica Vervoort


Chronische stress in gezinnen heeft schadelijke effecten op kinderen. Wanneer ze verstandelijk beperkt zijn, kunnen die nog harder aankomen. Orthopedagoog-generalist Jessica Vervoort-Schel werkt vanuit wetenschap en praktijk aan de best mogelijke hulp voor het héle gezin. Ook  - of juist nog meer - nu alles op zijn kop staat.

Lees verder

Ellen Loykens

Ellen Loykens is directeur behandelzaken van Molendrift, een GGZ Jeugd en volwassenen hulpverleningsorganisatie in Groningen. Hoe reageren cliënten, wat vraagt het van medewerkers en biedt deze tijd ook kansen en nieuwe inzichten?

 

>> terug