Waar bent nu naar op zoek?

Kwaliteitsregister NVO basis-pedagoog

Als u zich als basis-pedagoog registreert bij de NVO, toont u uw vakbekwaamheid aan als academisch geschoolde pedagoog óf onderwijskundige. U dient zich elke 5 jaar opnieuw te registreren om de hoge kwaliteit van uw beroepsuitoefening te waarborgen.

Waarom registreren als NVO basis-pedagoog?

Met deze registratie onderstreept u de inhoud en kwaliteit van uw afgeronde universitaire pedagogische opleiding. Het fungeert als een keurmerk van kwaliteitsbewaking en -bevordering, dat aangeeft dat u professioneel te werk gaat.

Zo registreert u zich als basis-pedagoog

Dit register is bedoeld voor NVO-leden die werkzaam zijn in bijvoorbeeld preventie, advisering of beleid.

Er zijn 3 situaties waarin u zich kunt registreren als basis-pedagoog bij de NVO:

 1. U heeft een geaccrediteerde universitaire opleiding in pedagogische wetenschappen afgerond.
 2. U heeft een niet-geaccrediteerde universitaire opleiding in pedagogische wetenschappen afgerond, die voldoet aan de minimale voorwaarden van de NVO. Een commissie beoordeelt vervolgens of u wordt opgenomen.
 3. U maakt gebruik van de 5-jaar regeling. Dan dient u aan te tonen dat u uw pedagogische kennis en vaardigheden heeft bijgehouden. Bekijk aan welke voorwaarden u dient te voldoen.

Meer weten over het aanvragen van een registratie? Download hier het Registratiereglement waarin bovenstaande situaties stap-voor-stap worden toegelicht. Of bekijk de veelgestelde vragen over (her)registraties voor meer informatie.

Registratie aanvragen via PE-Online

Bent u nog geen lid van de NVO? Meld u zich dan eerst online aan. Als u wel lid bent, dan logt u in bij MijnNVO om via PE-Online uw registratie aan te vragen.

Eens in de 5 jaar herregistratie

Eenmaal geregistreerd als basis-pedagoog dient u zich elke 5 jaar te herregistreren. Op die manier wordt u gestimuleerd om uw pedagogische kennis en vaardigheden bij te houden en op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen op het vakgebied.

Voor een herregistratie gelden de volgende eisen:

 • U heeft minimaal 2.500 uur werkervaring.
 • U heeft minimaal 120 punten gehaald voor de deskundigheidsbevordering, waaronder de volgende activiteiten kunnen vallen:
  • Scholingsactiviteiten (verplicht, minimaal 40 punten, waarvan minimaal 20 geaccrediteerd)
  • Supervisie/leertherapie volgen of geven (optioneel)
  • Intervisie (optioneel)

Meer weten over de herregistratie? Download ons PDF over Herregistratie waarin de eisen van een herregistratie nader worden toegelicht.