jaar NVO

Kwaliteitsregister NVO basis-pedagoog

Als u zich als basis-pedagoog registreert bij de NVO, toont u uw vakbekwaamheid aan als academisch geschoolde pedagoog óf onderwijskundige. U dient zich elke 5 jaar opnieuw te registreren om de hoge kwaliteit van uw beroepsuitoefening te waarborgen.

Waarom registreren als NVO basis-pedagoog?

Met deze registratie onderstreept u de inhoud en kwaliteit van uw afgeronde universitaire pedagogische opleiding. Het fungeert als een keurmerk van kwaliteitsbewaking en -bevordering, dat aangeeft dat u professioneel te werk gaat.

Zo registreert u zich als basis-pedagoog

Dit register is bedoeld voor NVO-leden die werkzaam zijn in bijvoorbeeld preventie, advisering of beleid.

Er zijn 3 situaties waarin u zich kunt registreren als basis-pedagoog bij de NVO:

 1. U heeft een geaccrediteerde universitaire opleiding in pedagogische wetenschappen afgerond.
 2. U heeft een niet-geaccrediteerde universitaire opleiding in pedagogische wetenschappen afgerond, die voldoet aan de minimale voorwaarden van de NVO. Een commissie beoordeelt vervolgens of u wordt opgenomen.
 3. U maakt gebruik van de 5-jaar regeling. Dan dient u aan te tonen dat u uw pedagogische kennis en vaardigheden heeft bijgehouden. Bekijk aan welke voorwaarden u dient te voldoen.

Meer weten over het aanvragen van een registratie? Download het Registratiereglement waarin bovenstaande situaties stap-voor-stap worden toegelicht. Of bekijk de veelgestelde vragen over (her)registraties voor meer informatie.

Registratie aanvragen via PE-Online

Bent u nog geen lid van de NVO? Meld u zich dan eerst online aan. Als u wel lid bent, dan logt u in bij MijnNVO om via PE-Online uw registratie aan te vragen.

Eens in de 5 jaar herregistratie

Eenmaal geregistreerd als basis-pedagoog dient u zich elke 5 jaar te herregistreren, om uw pedagogische kennis en vaardigheden bij te houden en op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen op het vakgebied.

Voor een herregistratie gelden de volgende eisen:

 • U heeft minimaal 2.500 uur werkervaring.
 • U heeft minimaal 120 punten gehaald voor de deskundigheidsbevordering, waaronder de volgende activiteiten kunnen vallen:
  • Scholingsactiviteiten (verplicht, minimaal 40 punten, waarvan minimaal 20 geaccrediteerd)
  • Supervisie/leertherapie volgen of geven (optioneel)
  • Intervisie (optioneel)

Administratiekosten NVO Kwaliteitsregisters

Voor het verwerken en beoordelen van genoemde aanvragen betaalt u administratiekosten. Deze betaalt u via het betaalmenu in PE-online bij het indienen van de aanvraag.

Basis-pedagoog

 • Aanvraag registratie € 96,00
 • Herregistratie/herintreding €100,00