Opening scholen voortgezet (speciaal) onderwijs

26-2-2021

Het is u vast niet ontgaan, de scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs gaan weer open voor alle leerlingen vanaf maandag 1 maart. Ook berichtten we u vorige week over het Actieprogramma Onderwijs; een onderwijsbreed plan gericht op herstel na de coronapandemie waar de NVO input voor leverde via de FvOV. Tegelijkertijd deden we de oproep om de tijd te nemen die nodig is om een goede analyse te kunnen maken voor wat nodig is, en met elkaar te bespreken welke bewezen effectieve manieren in te zetten zijn om die doelen te bereiken.

Het onderwijs-OMT dat afgelopen week in het nieuws was (zie ook de rubriek Pedagogen in de media in deze nieuwsbrief), doet een soortgelijke oproep en wil zo snel mogelijk haar eerste advies naar buiten brengen. “Het is vooral heel belangrijk dat scholen en onderwijsinstellingen kijken welke leerlingen iets extra's nodig hebben, en welke niet”, zegt hoogleraar Inge de Wolf, één van de initiatiefneemsters van het onderwijs OMT.

Het nieuwe onderwijs-OMT, dat nog groeiende is met diverse wetenschappers uit verschillende disciplines, waaronder hoogleraren orthopedagogiek Anna Bosman (Radboud Universiteit) en Paul Leseman (Universiteit Utrecht) wil zo snel mogelijk een eerste advies naar buiten brengen.