Individuele Rechtshulp voor vrijgevestigden

8-1-2021

Per 1 januari 2021 biedt de NVO ook juridische hulp aan voor haar vrijgevestigde leden. Eerder bood de NVO via FBZ een dergelijke dienstverlening al aan voor haar leden in loondienst. Door een samenwerking met de VvAA kunnen nu ook vrijgevestigde leden met hun vragen terecht.

De VvAA biedt arbeidsrechtelijke en gezondheidsrechtelijke ondersteuning bij kwesties die te maken hebben met de praktijkvoering als zelfstandige en/of ZZP’er. Zo kunt u terecht met vragen over: inkoopcontracten met gemeentes, juridische samenwerkingsconstructies als collectief van zelfstandig gevestigden in het kader van inkoop door gemeentes, het starten of overdragen van een eigen praktijk en andere vragen. De VvAA biedt geen ondersteuning bij financiële of fiscale vraagstukken.

U kunt uw vragen aan de NVO sturen via info@nvo.nl. Mocht binnen de NVO niet de benodigde expertise voorhanden zijn dan brengen wij u, uiteraard in afstemming, in contact met een van de juristen uit het NVO-team van de VvAA. Zij zullen de casus vervolgens verder overnemen en u van een antwoord voorzien. Hierbij kunt u kosteloos aanspraak maken op één uur ondersteuning per casus.

Mocht de casus complexer blijken dan overlegt de VvAA met u hoe een passend vervolgtraject eruit kan zien. Hierbij geldt dat er voor NVO-leden een 10% korting op het uurtarief geldt (€228,69 inclusief BTW in plaats van €254,10 ).