Vrijgevestigd? Check de Ondernemersvraagbaak!

8-12-2017

Wie onderneemt, krijgt met de overheid te maken. De belastingdienst is er een van, maar er zijn meer overheidsdiensten waarvan u als zelfstandige informatie nodig hebt. De Kamer van Koophandel (KvK) heeft, op initiatief van het ministerie van Economische Zaken, daarvoor een informatieportaal ontwikkeld dat gegarandeerd correcte antwoorden geeft op drie belangrijke vragen voor iedere (ook startende) ondernemer: wat moet ik weten, wat moet ik regelen en wat is handig om te weten? Deze informatie is nu op de website van P3NL rechtstreeks te bereiken, inclusief een zoekfunctie. De NVO is aangesloten bij P3NL.

De overheid?
Wie of wat is de overheid eigenlijk? Vanuit het perspectief van een ondernemer zijn dat diverse partijen, onder andere zijn dat:

  • Belastingdienst
  • Uitvoeringsorgaan werknemersverzekeringen (UWV)
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Centraal bureau voor de statistiek (CBS)
  • Kamer van Koophandel (KvK)


Alle actuele relevante regels, procedures, afspraken, wetten en andere informatie van deze instanties zijn nu gebundeld in een zeer overzichtelijk vragenoverzicht, keurig gerangschikt naar onderwerp. In totaal zijn er meer dan 1.200 artikelen beschikbaar. Deze informatie wordt geleverd door het Digitaal Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.

Groeimodel
Het is al een behoorlijk compleet overzicht maar uiteraard zal er de komende jaren nog veel informatie aan worden toegevoegd. Wat blijft is dat de informatie die wordt aangeboden gegarandeerd klopt en actueel is. Dus bent u zelfstandige? Ga eens kijken, u wordt er zeker wijzer van!

De link ‘Eén antwoord van de overheid voor ondernemers’ is hier te vinden. NVO is aangesloten bij P3NL, deze vertegenwoordigt negen wetenschappelijke en beroepsverenigingen waarbij ruim 36.000 psychologen, psychotherapeuten en pedagogen zijn aangesloten