Vanaf 1 april gratis deskundige juridische dienstverlening

20-3-2020

Vanaf 1 april biedt de NVO aan alle leden die in dienstverband werken gratis persoonlijke juridische dienstverlening. Het maakt niet uit of u werkt in de zorg of in het onderwijs. Het aanbod is voor alle NVO-leden in dienstverband. Vanaf 1 april kunt u direct contact opnemen met de experts van FBZ Rechtshulp. Daarvoor heeft NVO een overeenkomst gesloten met vakbond FBZ.

Marlies Post, directeur: “Juist nu, in deze tijden van crisis, waarin veel leden met vragen over hun arbeidssituatie worstelen, is het heel fijn dat wij als NVO al onze leden die in dienstverband werken deze dienst kunnen aanbieden. Voor de collectieve behartiging was dat overigens al geregeld. Zo sluit FBZ cao’s voor onze leden die werkzaam zijn in de zorgsector en bij universiteiten. En FvOV sluit cao’s voor onze leden in het onderwijs. Nieuw is nu dat zo’n 7.000 leden voor persoonlijke arbeidsrechtelijke hulp terecht kunnen bij FBZ Rechtshulp. Mijn oproep is: maak gebruik van deze dienstverlening! Juist nu! U helpt met uw vragen ook andere leden, waarvoor het antwoord relevant kan zijn."  

FBZ biedt deskundige hulp op alle arbeidsvoorwaardelijke vlakken. Of het nu gaat om de check van een arbeidscontract, een vraag over de cao of begeleiding bij een arbeidsconflict of ontslagzaak. De experts van FBZ Rechtshulp staan voor u klaar. U bent ervan verzekerd dat uw belangen als werknemer voorop staan. FBZ heeft geen winstoogmerk.

Eind maart ontvangt u alle ins en outs in uw mailbox. Houd uw mailbox dus goed in de gaten.

Over een half jaar gaan we met FBZ evalueren of en met welke vragen u bij FBZ te rade bent gegaan. En natuurlijk hoe tevreden u daarover bent. Voor vrijgevestigde leden zoeken wij nog naar een vergelijkbaar passend aanbod.”