Register voor schematherapie opengesteld voor de orthopedagoog-generalist

30-7-2019

De Vereniging voor Schematherapie (VSt) heeft haar register opengesteld voor de orthopedagoog-generalist (in opleiding). Schematherapie heeft in Nederland een duidelijke plek gekregen binnen de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Ook in de jeugdhulp wordt schematherapie steeds vaker toegepast. Het eerste wetenschappelijk onderzoek naar schematherapie bij jongeren met gedragsproblemen geeft veelbelovende resultaten.

Zorgprofessionals die zich registreren bij de VSt beschikken met hun registratie over een kwaliteitskeurmerk en kunnen ook gemakkelijker gevonden worden als schematherapeut door bijvoorbeeld huisartsen, cliënten of zorginstellingen via de website van de vereniging. Hiervan wordt veel gebruik gemaakt door mensen die beroepsmatig of als cliënt geïnteresseerd zijn in schematherapie.

Ben je geïnteresseerd in een geaccrediteerde opleiding of in de registratie tot schematherapeut? Kijk dan voor meer informatie op de website van de VSt. Ook kun je de vereniging mailen via: info@schematherapie.nl