OPleiden En Nascholen van Orthopedagoog en  (Generalist)en

25-9-2018
Link: https://leidenuniv.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_23LG95lRqq6MoId

Hoe ziet het werk van de orthopedagoog van de toekomst eruit? En sluit de opleiding daarop aan? Het passend onderwijs, de jeugdwet en de vele veranderingen in het sociale domein, dit alles vraagt veel van orthopedagogen in het veld en betekent ook een herbezinning op onze opleiding en nascholing.

Hoe zijn de taken en rollen van orthopedagogen veranderd?
Sluit de opleiding nog voldoende aan op het veranderende werkveld?
Wat is er nodig om orthopedagogen in opleiding goed voor te bereiden op de beroepspraktijk?

Dát willen de onderzoekers en de NVO graag weten, want met de resultaten van het onderzoek kan het nascholingsaanbod beter aansluiten op laatste ontwikkelingen en ervaringen. Daarnaast het helpt de orthopedagoog (generalist)en van de toekomst om zich voor te bereiden op de veranderende beroepspraktijk!


Hoe kun je meedoen?
Door eenmalig een online vragenlijst in te vullen. Gebruik hiervoor gerust je mobiel of tablet. Het invullen van de vragenlijst is volledig anoniem en duurt ongeveer 30 minuten.

En daarna?
Er verschijnt een rapport met aanbevelingen voor het verrijken van het curriculum van de (post)master-opleiding. De resultaten worden daarnaast bondig in kaart gebracht in een infographic. Op het NVOcongres in maart 2019 worden de resultaten gedeeld.

Doe ook mee!
Jouw deelname aan het onderzoek is zeer waardevol!  Door ervaringen te delen help je jezelf en de orthopedagoog (generalist)en van de toekomst om zich voor te bereiden op de veranderende beroepspraktijk. Voor vragen of meer informatie over het onderzoek kun je contact opnemen met postdoc onderzoeker Malou Noten, MSc: m.noten@fsw.leidenuniv.nl en Prof. dr. Maretha de Jonge, m.v.de.jonge@fsw.leidenuniv.nl.

Het onderzoek komt voort uit de leerstoel van professor Maretha de Jonge aan de universiteit Leiden; het bevorderen van de orthopedagogiek, in het bijzonder de postmaster opleiding Orthopedagoog Generalist. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door het PAOS-fonds en het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

Doe mee en klik hier op de vragenlijst.